- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Znalazłam dwa zbliżone przepisy na te smaczne tosty: jeden pod nazwą Bavesen - popularny przysmak z Bawarii. Marion natomiast podobnie przygotowane tosty nazywa Arme Ritter - Biedny rycerz. Też ładnie.
Przygotowałam je z dżemem malinowym. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdynym nie zrobiła także wersji tersowej z plastrem sera żółtego w środku. Obie odmiany bardzo nam smakowały.
pieczywo tostowe
jajko
mleko
bułka tarta
masło
dżem
cynamon
Jedną kromkę pieczywa posmarować dżemem - nie za cienko. Przykryć drugą kromką, lekko docisnąć. Panierować w jajku rozmieszanym z łyżką mleka i w bułce tartej.
Smażyć na maśle, z obu stron, aż będą złote.
Podawać oprószone cynamonem.
Są sycace, więc dla jednej odoby wystarczą 1-2 tosty.

Przygotowałam je z dżemem malinowym. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdynym nie zrobiła także wersji tersowej z plastrem sera żółtego w środku. Obie odmiany bardzo nam smakowały.

pieczywo tostowe
jajko
mleko
bułka tarta
masło
dżem
cynamon
Jedną kromkę pieczywa posmarować dżemem - nie za cienko. Przykryć drugą kromką, lekko docisnąć. Panierować w jajku rozmieszanym z łyżką mleka i w bułce tartej.
Smażyć na maśle, z obu stron, aż będą złote.
Podawać oprószone cynamonem.
Są sycace, więc dla jednej odoby wystarczą 1-2 tosty.