Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Armeńska sałatka z soczewicy i suszonych moreli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1253526" data-attributes="member: 692"><p>Składniki</p><p></p><p>175 g zielonej soczewicy</p><p>1 mała posiekana cebula</p><p>75 g suszonych moreli</p><p>50 g orzechów włoskich</p><p></p><p>na dressing:</p><p></p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 i 1/2 łyżki soku z cytryny</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu</p><p>2 łyżki posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>Soczewicę wypłukać, zalać zimną wodą i gotować, aż będzie prawie miękka, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Ja gotowałam soczewicę przez 15 minut. Morele i orzechy włoskie wypłukać, pokroić i dodać razem z cebulą do gotującej się soczewicy. Gotować jeszcze przez 10 minut. Odcedzić całość na sicie i zostawić do wystudzenia (można jeść jeszcze ciepłe). Wymieszać wszystkie składniki dressingu oprócz natki. Wymieszać z przestudzoną soczewicą i posypać natką pietruszki.</p><p>Przepis skopiowałam z: <a href="http://kaszaprodzekt.blogspot.com/2010/06/armenska-saatka-z-soczewicy-i-suszonych.html" target="_blank">http://kaszaprodzekt.blogspot.com/2010/06/...-suszonych.html</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]70851[/ATTACH]</p><p></p><p><em>Moje uwagi: ja nie gotowalam razem z soczewicą, soczewice ugotowalam osobno i pomieszalam z dodatkami. Dosmaczylam syropem z granatów - jak nie ma, to może być odrobina miodu i troche wiecej soku z cytryny. Dalam olej z orzechow wloskich - bo miałam.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1253526, member: 692"] Składniki 175 g zielonej soczewicy 1 mała posiekana cebula 75 g suszonych moreli 50 g orzechów włoskich na dressing: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Soczewicę wypłukać, zalać zimną wodą i gotować, aż będzie prawie miękka, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Ja gotowałam soczewicę przez 15 minut. Morele i orzechy włoskie wypłukać, pokroić i dodać razem z cebulą do gotującej się soczewicy. Gotować jeszcze przez 10 minut. Odcedzić całość na sicie i zostawić do wystudzenia (można jeść jeszcze ciepłe). Wymieszać wszystkie składniki dressingu oprócz natki. Wymieszać z przestudzoną soczewicą i posypać natką pietruszki. Przepis skopiowałam z: [URL="http://kaszaprodzekt.blogspot.com/2010/06/armenska-saatka-z-soczewicy-i-suszonych.html"]http://kaszaprodzekt.blogspot.com/2010/06/...-suszonych.html[/URL] [ATTACH=full]70851[/ATTACH] [I]Moje uwagi: ja nie gotowalam razem z soczewicą, soczewice ugotowalam osobno i pomieszalam z dodatkami. Dosmaczylam syropem z granatów - jak nie ma, to może być odrobina miodu i troche wiecej soku z cytryny. Dalam olej z orzechow wloskich - bo miałam.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Armeńska sałatka z soczewicy i suszonych moreli
Top
Bottom