Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
aroniowo- wiśniowa pychotka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 851996" data-attributes="member: 15338"><p>Robię tą pychotkę..ale u mnie nazywa się ona Jesienna nalewka. </p><p>Nieraz z 2 - 3 porcji z tym, że część robię jako nalewkę, a pozostałość czyli gdzieś 3/4 ilości otrzymanej z liści, aronii, cukru i kwasku po zagotowaniu rozlewam do butelek i odstawiam, a zimą dodaję tylko alkohol i mam świeżą naleweczkę, lub część z tego zużywam po rozcieńczeniu przegotowaną wodą jako sok, kompot, czy napój, a także robię z tego pyszny budyń lub kisiel w zależności od tego, na co wnukowie mają ochotę.</p><p>Ma piękną rubinową barwę i pyszny smak...</p><p></p><p>[ATTACH=full]41269[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]41270[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]41268[/ATTACH]</p><p></p><p> Niestety mam kieliszki opalizujące i nie można w nich wydobyć barwy tej nalewki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 851996, member: 15338"] Robię tą pychotkę..ale u mnie nazywa się ona Jesienna nalewka. Nieraz z 2 - 3 porcji z tym, że część robię jako nalewkę, a pozostałość czyli gdzieś 3/4 ilości otrzymanej z liści, aronii, cukru i kwasku po zagotowaniu rozlewam do butelek i odstawiam, a zimą dodaję tylko alkohol i mam świeżą naleweczkę, lub część z tego zużywam po rozcieńczeniu przegotowaną wodą jako sok, kompot, czy napój, a także robię z tego pyszny budyń lub kisiel w zależności od tego, na co wnukowie mają ochotę. Ma piękną rubinową barwę i pyszny smak... [ATTACH=full]41269[/ATTACH] [ATTACH=full]41270[/ATTACH] [ATTACH=full]41268[/ATTACH] Niestety mam kieliszki opalizujące i nie można w nich wydobyć barwy tej nalewki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
aroniowo- wiśniowa pychotka*
Top
Bottom