Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
arroces, arancini lub po prostu kule ryżowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 342361" data-attributes="member: 231"><p>jeśli zostanie nam risotto, wieczorem albo nastepnego dnia mozemy zrobic kulki ryzowe </p><p>Do srodka mozna wladowac wszystko, ake wyjątkowo dobrze spisuje się mozzarella i pomidor suszony. </p><p>Do samego ryżu warto dodac pesto, czerwone lub zielone </p><p> </p><p> </p><p> </p><p>Jak to zrobić: </p><p>Nabiera sie lyzke czubata ryzu, rozplaszcza sie w dloni i naklada nadzienie. zamiyka sie dlon i lekko splaszcza. macza sie w rozkloconym jajku i jesli sie jej uzywa: bulce tartej. Ja obtaczalam w ziolowych grzaneczkach (tak jak w tej bajaderkowej panierce do jednego z kurczakow, chyba caesar) </p><p> </p><p>Smazenie: </p><p>Oliwy powinno byc ok 2-2,5 cm i powinna osiagnac temperature jak do paczkow, moze troche nizsza. </p><p>3-4 minuty smazenia, obrocic, kolejne 3-4 minuty. Odsączyc. </p><p> </p><p> </p><p>podane z mieszanką salat jest przepysznym lekkim posiłkiem. polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 342361, member: 231"] jeśli zostanie nam risotto, wieczorem albo nastepnego dnia mozemy zrobic kulki ryzowe Do srodka mozna wladowac wszystko, ake wyjątkowo dobrze spisuje się mozzarella i pomidor suszony. Do samego ryżu warto dodac pesto, czerwone lub zielone Jak to zrobić: Nabiera sie lyzke czubata ryzu, rozplaszcza sie w dloni i naklada nadzienie. zamiyka sie dlon i lekko splaszcza. macza sie w rozkloconym jajku i jesli sie jej uzywa: bulce tartej. Ja obtaczalam w ziolowych grzaneczkach (tak jak w tej bajaderkowej panierce do jednego z kurczakow, chyba caesar) Smazenie: Oliwy powinno byc ok 2-2,5 cm i powinna osiagnac temperature jak do paczkow, moze troche nizsza. 3-4 minuty smazenia, obrocic, kolejne 3-4 minuty. Odsączyc. podane z mieszanką salat jest przepysznym lekkim posiłkiem. polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
arroces, arancini lub po prostu kule ryżowe*
Top
Bottom