Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Avgolemono - grecka zupa "cytrynowa"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 116905" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: green">Avgolemono - grecka zupa "cytrynowa" </span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">6-7 szklanek bulionu drobiowego </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki drobniutkiego (w kształcie ryżu) makaronu </span></p><p><span style="font-size: 26px">3 jajka </span></p><p><span style="font-size: 26px">sok z dwóch cytryn </span></p><p><span style="font-size: 26px">sól </span></p><p><span style="font-size: 26px">czarny pieprz świeżo zmielony</span></p><p><span style="font-size: 26px">kilka plasterków cytryny do przybrania </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Makaron gotujemy w bulionie (rosole). </span></p><p><span style="font-size: 26px">Gdy już jest ugotowany, ubijamy jajka, łączymy je z sokiem z cytryny i łyzka stołową zimnej wody. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Ucieramy powolutku i wlewamy do nich po łyżce (łącznie 3 łyżki) wazowej gorącego rosołu i ucieramy. Nastepnie jajka wlewamy do wywaru, zupę zdejmujemy z ognia, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy od razu przybraną plasterkami cytryny. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Musimy uważać by jajka się nie ścięły!!! I nie doprowadzać zupy do wrzenia!!!</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: green"><em>Źródło: Zasłyszane</em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 116905, member: 298"] [size=18][COLOR=green]Avgolemono - grecka zupa "cytrynowa" [/COLOR] 6-7 szklanek bulionu drobiowego 1/2 szklanki drobniutkiego (w kształcie ryżu) makaronu 3 jajka sok z dwóch cytryn sól czarny pieprz świeżo zmielony kilka plasterków cytryny do przybrania Makaron gotujemy w bulionie (rosole). Gdy już jest ugotowany, ubijamy jajka, łączymy je z sokiem z cytryny i łyzka stołową zimnej wody. Ucieramy powolutku i wlewamy do nich po łyżce (łącznie 3 łyżki) wazowej gorącego rosołu i ucieramy. Nastepnie jajka wlewamy do wywaru, zupę zdejmujemy z ognia, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy od razu przybraną plasterkami cytryny. Musimy uważać by jajka się nie ścięły!!! I nie doprowadzać zupy do wrzenia!!! [COLOR=green][I]Źródło: Zasłyszane[/I][/COLOR][/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Avgolemono - grecka zupa "cytrynowa"
Top
Bottom