- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Nasze ulubione ostatnio brownies. Baza nowego przepisu byla receptura na Boskie Brownies.
Biore pyszne dojrzale awokado. Waze po wyjeciu ze skorki i pozbyciu sie pestki.
Na blaszke do brownies 20x30, wylozona papierem do pieczenia.
1 awokado
6 jajek
maslo (tyle aby razem z awokado bylo 200g)
200g dobrej czekolady, 70%
170-200g syropu klonowego
80g maki gryczanej
20g dobrego kakao
1/2 lyzeczki sody
opcjonalnie garsc orzechow, czipsow czekoladowych etc.
Piec rozgrzewam do 200C. Czekolade rozpuszczam z maslem, studze. Do misy procesora wrzucam pokrojone awokado i blenduje, nastepnie dodaje po jajku. Wlewam syrop klonowy i po lyzce wsypuje wymieszane maki z soda, caly czas miksujac. Powstala mase wlewam do przygotowanej blaszki. Wkladam do pieca, pieke ok 20 min.
Slodycz ciasta reguluje iloscia syropu. Mysle, ze z powodzeniem mozna zamienic gryczana na inna make, a klonowy na inny syrop. Dam znac po przetestowaniu.
Biore pyszne dojrzale awokado. Waze po wyjeciu ze skorki i pozbyciu sie pestki.
Na blaszke do brownies 20x30, wylozona papierem do pieczenia.
1 awokado
6 jajek
maslo (tyle aby razem z awokado bylo 200g)
200g dobrej czekolady, 70%
170-200g syropu klonowego
80g maki gryczanej
20g dobrego kakao
1/2 lyzeczki sody
opcjonalnie garsc orzechow, czipsow czekoladowych etc.
Piec rozgrzewam do 200C. Czekolade rozpuszczam z maslem, studze. Do misy procesora wrzucam pokrojone awokado i blenduje, nastepnie dodaje po jajku. Wlewam syrop klonowy i po lyzce wsypuje wymieszane maki z soda, caly czas miksujac. Powstala mase wlewam do przygotowanej blaszki. Wkladam do pieca, pieke ok 20 min.
Slodycz ciasta reguluje iloscia syropu. Mysle, ze z powodzeniem mozna zamienic gryczana na inna make, a klonowy na inny syrop. Dam znac po przetestowaniu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: