Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Awokado faszerowane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 914536" data-attributes="member: 9634"><p>Uwielbiamy awokado. Zwykle kroję je w kostkę i dodaję do sałatek, ale dzisiaj robimy je inaczej</p><p></p><p>Potrzebujemy:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">4 awokado</li> <li data-xf-list-type="ul">1 czerwona cebula</li> <li data-xf-list-type="ul">2 czerwone papryki</li> <li data-xf-list-type="ul">1 mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek (około 20 szt)</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz</li> <li data-xf-list-type="ul">majonez wyrazisty w smaku (u mnie <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26715&hl=" target="_blank">majonez domowy</a>)</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki posiekamego koperku</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki posiekanej natki pietruszki - jak nie lubicie, można pominąć</li> <li data-xf-list-type="ul">kilka kropel soku z cytryny</li> </ul><p>Awokado obieram ze skórki i przepoławiam by nie uszkodzić, wyjmuję pestkę.</p><p>Wydrążam nieco środka łyżką, pogłębiając 'foremkę'.</p><p>Wydrążone kawałki awokado, cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę.</p><p>Oliwki kroję na cienkie plasterki - są wtedy najbardziej dekoracyjne</p><p>Mieszam wszystkie rozdrobnione składniki z majonezem i przyprawami, dodaję koperek piertuszkę pozostawiając nieco do posypania.</p><p>Nakładam masę do wydrążonych połówek awokado tak, by nic farszu nie zostało.</p><p></p><p>Pychotka!</p><p>W sam raz na naszą dzisiejszą kolację. Moje dzieci chętnie też noszą je do szkoły na drugie śniedanie.</p><p>CZasami dodaję do farszu jeszcze jedno posiekane jajko na twardo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 914536, member: 9634"] Uwielbiamy awokado. Zwykle kroję je w kostkę i dodaję do sałatek, ale dzisiaj robimy je inaczej Potrzebujemy: [LIST][*]4 awokado [*]1 czerwona cebula [*]2 czerwone papryki [*]1 mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek (około 20 szt) [*]sól, pieprz [*]majonez wyrazisty w smaku (u mnie [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26715&hl="]majonez domowy[/URL]) [*]2 łyżki posiekamego koperku [*]2 łyżki posiekanej natki pietruszki - jak nie lubicie, można pominąć [*]kilka kropel soku z cytryny [/LIST] Awokado obieram ze skórki i przepoławiam by nie uszkodzić, wyjmuję pestkę. Wydrążam nieco środka łyżką, pogłębiając 'foremkę'. Wydrążone kawałki awokado, cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę. Oliwki kroję na cienkie plasterki - są wtedy najbardziej dekoracyjne Mieszam wszystkie rozdrobnione składniki z majonezem i przyprawami, dodaję koperek piertuszkę pozostawiając nieco do posypania. Nakładam masę do wydrążonych połówek awokado tak, by nic farszu nie zostało. Pychotka! W sam raz na naszą dzisiejszą kolację. Moje dzieci chętnie też noszą je do szkoły na drugie śniedanie. CZasami dodaję do farszu jeszcze jedno posiekane jajko na twardo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Awokado faszerowane*
Top
Bottom