Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba na oko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margarete" data-source="post: 619157" data-attributes="member: 4430"><p>Wyjelam z pieca!</p><p>Niestety zaklinowala sie przy wyjmowaniu, bo przykleila sie do kominka. Myslalam, ze jak pieke w papuciu (=silikonie) to nie musze smarowac. Pomylka!</p><p></p><p>Nie moge jeszcze kroic, bo jest za ciepla ale pieka sie malutkie buleczki z resztki ciasta i nastepna babka w keksowce. Jutro rozkroje i zalacze zdjecie. </p><p></p><p>Pierwsze wrazenie po spozyciu polowki goracej buleczki: ciasto jest JEDWABISTE a wiec przyjemniejsze w smaku niz z samymi zotlkami. No i ten olej (ja dalam oliwe z oliwek o neutralnym smaku) robi pewnie swoje. </p><p></p><p>Jest to moje pierwsze doswiadczenie z ciastem na oleju i z calymi jajkami. Pieklam ponadto z maki wysokobialkowej.</p><p></p><p>JUtro zobacze, jak wyglada rozkrojona....</p><p></p><p>Dziekuje MARYNO za przepis!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margarete, post: 619157, member: 4430"] Wyjelam z pieca! Niestety zaklinowala sie przy wyjmowaniu, bo przykleila sie do kominka. Myslalam, ze jak pieke w papuciu (=silikonie) to nie musze smarowac. Pomylka! Nie moge jeszcze kroic, bo jest za ciepla ale pieka sie malutkie buleczki z resztki ciasta i nastepna babka w keksowce. Jutro rozkroje i zalacze zdjecie. Pierwsze wrazenie po spozyciu polowki goracej buleczki: ciasto jest JEDWABISTE a wiec przyjemniejsze w smaku niz z samymi zotlkami. No i ten olej (ja dalam oliwe z oliwek o neutralnym smaku) robi pewnie swoje. Jest to moje pierwsze doswiadczenie z ciastem na oleju i z calymi jajkami. Pieklam ponadto z maki wysokobialkowej. JUtro zobacze, jak wyglada rozkrojona.... Dziekuje MARYNO za przepis! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba na oko
Top
Bottom