- Maj 29, 2009
- 122
- 0
- 0
Składniki:
0,5kg mąki krupczatki
20dag cukru
20dag masła
6 żółtek
Wrzucić do miski, zagnieść wstawić do lodówki najlepiej na noc. Ciasto nadaje się na szarlotki, ciasteczka, babeczki.
Przepis podaje ponieważ ostatnio robiiłam Pavlowa i sami wiecie że zostaje dużo żółtek, wiec robię z niego kruche i do zamrazarnika wkładam i czeka na np. niespodziewnych gości.
0,5kg mąki krupczatki
20dag cukru
20dag masła
6 żółtek
Wrzucić do miski, zagnieść wstawić do lodówki najlepiej na noc. Ciasto nadaje się na szarlotki, ciasteczka, babeczki.
Przepis podaje ponieważ ostatnio robiiłam Pavlowa i sami wiecie że zostaje dużo żółtek, wiec robię z niego kruche i do zamrazarnika wkładam i czeka na np. niespodziewnych gości.