Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babeczka ananasowo-kokosowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kleopatra" data-source="post: 464987" data-attributes="member: 1759"><p>-1 puszka ananasów</p><p>-125 g masła</p><p>-0,5 szklanki cukru</p><p>-3 jajka</p><p>-1 szklanka mąki pszennej</p><p>-1/3 szklanki mąki ziemniaczanej</p><p>-1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>-100 g wiórków kokosowych</p><p></p><p>Ananasy odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.</p><p>Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po 1 jajku. Dodać też obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wrzucić jeszcze ananasy i wiórki kokosowe.</p><p>Ciasto przełożyć do formy na babki lub keksówki i piec w temperaturze 180 stopni, przez około 50-60 minut.</p><p>Po upieczeniu posypać można posypać ją cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z czasopisma &quot;Ciasta domowe&quot; nr 168.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kleopatra, post: 464987, member: 1759"] -1 puszka ananasów -125 g masła -0,5 szklanki cukru -3 jajka -1 szklanka mąki pszennej -1/3 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g wiórków kokosowych Ananasy odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po 1 jajku. Dodać też obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wrzucić jeszcze ananasy i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do formy na babki lub keksówki i piec w temperaturze 180 stopni, przez około 50-60 minut. Po upieczeniu posypać można posypać ją cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. Przepis pochodzi z czasopisma "Ciasta domowe" nr 168. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babeczka ananasowo-kokosowa
Top
Bottom