- Lip 29, 2011
- 2,130
- 1
- 0
100 g masła
150 g mąki
120 g cukru
1/2 op cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 krople aromatu cytrynowego
2 jajka
sok z 1 cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
Jajka ubić z cukrami do puszystej piany,dodać miękkie masło.Zmiksować.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Teraz dodać aromat,sok i skórkę z cytryny.Wszystko jeszcze raz zmiksować.Ciastem napełnić foremki na babeczki do 3/4 wysokości.Piec 15-20 min w 200 st C.
Następnym razem zamiast masła dodam olej(może babeczki będą bardziej wilgotne,bo takie lubimy najbardziej)
150 g mąki
120 g cukru
1/2 op cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 krople aromatu cytrynowego
2 jajka
sok z 1 cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
Jajka ubić z cukrami do puszystej piany,dodać miękkie masło.Zmiksować.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Teraz dodać aromat,sok i skórkę z cytryny.Wszystko jeszcze raz zmiksować.Ciastem napełnić foremki na babeczki do 3/4 wysokości.Piec 15-20 min w 200 st C.
Następnym razem zamiast masła dodam olej(może babeczki będą bardziej wilgotne,bo takie lubimy najbardziej)
