Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki koreczki z rumowym i waniliowym smakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 648206" data-attributes="member: 4449"><p>Zrobilam wczoraj dla gosci-odniosly sukces(u nas w domu tez lubiane).Polecam.</p><p></p><p>Bardzo fajny przepis na jakies przyjecie,znalazlam go w dodatku specjalnym gazety Cuisine Actuelle,ktora czesto gosci u nas w domu.</p><p></p><p>165 gr maki</p><p>15 gr cukru</p><p>10 gr swiezych drozdzy</p><p>10 cl mleka</p><p>2 jajka</p><p>50 gr masla</p><p></p><p>na syrop i dekoracje</p><p>20 cl smietany kremowki</p><p>300 gr cukru</p><p>op cukru waniliowego</p><p>10 cl rumu</p><p>1 laska wanilii</p><p></p><p>1Rozpuscic drozdze w cieplym mleku.Ubic jajka z cukrem i szczypta soli.Dodac make i rozczyn z drozdzy.Mieszac powoli.Dodac miekkie maslo.Wyrabiac ciasto jeszcze 5 min.</p><p></p><p>2Wysmarowac maslem foremki do muffinek,wypelnic kazda do polowy.Zostawic do wyrosniecia ok.30 min w cieplym miejscu.Rozgrzac piekarnik do 200°.Kiedy nasze babeczki wyrosna,wstawic do piekarnika,zmniejszyc temperature do 180° i piec ok 15-20min.</p><p></p><p>3Syrop:zagotowac 35cl wody z cukrem-jakies 10min,po zdjeciu z ognia dodac rum.Wyjac babeczki z foremki,wstawic do naczynia i polewac goracym syropem,kilka razy.Odlozyc do ostygniecia.</p><p>4Przed samym podaniem,ubic smietane dodac cukier waniliowy i srodek laski wanilii.Mozna polozyc tez kilka malin,albo i innych owocow.</p><p></p><p>Jesli deser ten robiony jest dla dzieci mozna zastapic rum jakims innym syropem.</p><p></p><p>Koreczki sa mieciutkie i bardzo dobrze smakuja do kawy.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]21455[/ATTACH]</p><p>przepis <a href="http://dziecinstwoiemigracja.blogspot.com/2008/01/babeczki-koreczki-z-rumowym-i.html" target="_blank">tutaj</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 648206, member: 4449"] Zrobilam wczoraj dla gosci-odniosly sukces(u nas w domu tez lubiane).Polecam. Bardzo fajny przepis na jakies przyjecie,znalazlam go w dodatku specjalnym gazety Cuisine Actuelle,ktora czesto gosci u nas w domu. 165 gr maki 15 gr cukru 10 gr swiezych drozdzy 10 cl mleka 2 jajka 50 gr masla na syrop i dekoracje 20 cl smietany kremowki 300 gr cukru op cukru waniliowego 10 cl rumu 1 laska wanilii 1Rozpuscic drozdze w cieplym mleku.Ubic jajka z cukrem i szczypta soli.Dodac make i rozczyn z drozdzy.Mieszac powoli.Dodac miekkie maslo.Wyrabiac ciasto jeszcze 5 min. 2Wysmarowac maslem foremki do muffinek,wypelnic kazda do polowy.Zostawic do wyrosniecia ok.30 min w cieplym miejscu.Rozgrzac piekarnik do 200°.Kiedy nasze babeczki wyrosna,wstawic do piekarnika,zmniejszyc temperature do 180° i piec ok 15-20min. 3Syrop:zagotowac 35cl wody z cukrem-jakies 10min,po zdjeciu z ognia dodac rum.Wyjac babeczki z foremki,wstawic do naczynia i polewac goracym syropem,kilka razy.Odlozyc do ostygniecia. 4Przed samym podaniem,ubic smietane dodac cukier waniliowy i srodek laski wanilii.Mozna polozyc tez kilka malin,albo i innych owocow. Jesli deser ten robiony jest dla dzieci mozna zastapic rum jakims innym syropem. Koreczki sa mieciutkie i bardzo dobrze smakuja do kawy. [ATTACH=full]21455[/ATTACH] przepis [URL="http://dziecinstwoiemigracja.blogspot.com/2008/01/babeczki-koreczki-z-rumowym-i.html"]tutaj[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki koreczki z rumowym i waniliowym smakiem
Top
Bottom