Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Babeczki orzechowe mm
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 894131" data-attributes="member: 90"><p>na dużą porcję ( co najmniej 24 babeczki):</p><p></p><p>30 dag mielonych orzechów</p><p>8-10 jajek ( zależnie od wielkości)</p><p>ok 10-15 dag fruktozy (ilość dostosować do swojego smaku, bo czasem wydaje mi się, że są za słodkie)</p><p>1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>[ATTACH=full]45514[/ATTACH]</p><p></p><p>Żółtka utrzeć z fruktozą do białości. Białka ubić na sztywną pianę ( dodać szczyptę soli do ubijania)</p><p>Do utartych żółtek dodawać stopniowo orzechy+ proszek do pieczenia. Na koniec wmieszać delikatnie pianę z białek.</p><p>Ciasto wyłożyć do foremek muffinkowych dodatkowo wyłożonych papilotkami. (niezbyt pełno, bo będą rosły)</p><p>Piec ok 15-20 minut w temp. ok 160 stopni.( sprawdzić patyczkiem czy upieczone)</p><p></p><p>Moje babeczki jedne są ciemniejsze-bardziej wypieczone inne blade, ale jedne i drugie równie smaczne.</p><p>są pulchne i często je sobie zabieram do pracy na drugie śniadanie a ostatnio jako wygodny posiłek w podróży:</p><p></p><p>[ATTACH=full]45515[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 894131, member: 90"] na dużą porcję ( co najmniej 24 babeczki): 30 dag mielonych orzechów 8-10 jajek ( zależnie od wielkości) ok 10-15 dag fruktozy (ilość dostosować do swojego smaku, bo czasem wydaje mi się, że są za słodkie) 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia [ATTACH=full]45514[/ATTACH] Żółtka utrzeć z fruktozą do białości. Białka ubić na sztywną pianę ( dodać szczyptę soli do ubijania) Do utartych żółtek dodawać stopniowo orzechy+ proszek do pieczenia. Na koniec wmieszać delikatnie pianę z białek. Ciasto wyłożyć do foremek muffinkowych dodatkowo wyłożonych papilotkami. (niezbyt pełno, bo będą rosły) Piec ok 15-20 minut w temp. ok 160 stopni.( sprawdzić patyczkiem czy upieczone) Moje babeczki jedne są ciemniejsze-bardziej wypieczone inne blade, ale jedne i drugie równie smaczne. są pulchne i często je sobie zabieram do pracy na drugie śniadanie a ostatnio jako wygodny posiłek w podróży: [ATTACH=full]45515[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Babeczki orzechowe mm
Top
Bottom