- Cze 24, 2005
 
- 16,858
 
- 669
 
- 113
 
Babeczki(petits )z pistacjami i  wiśniami(lub czereśniami
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
pyszne babeczki i bardzo długo zachowujące świeżość z pięknego blogu
http://bcommebon.canalblog.com/archives/20...02/9787420.html
ja je zrobiłam po swojemu bo np nie miałam pasty pistacjowej
przepis na ok 60 mini muffinek
50 g masła
130 g cukru
2 jajka
140 mąki
80 g mąki z pełnego przemiału( ja dałam z pełnego przemiału orkiszową)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 cl ( nie wiedziałam co to ?dałam 100ml )mleka
3 czubate łyżeczki pasty pistacjowej -jak ja zrobiłam niżej *
czereśnie lub wiśnie ogonkami
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
foremka na mini muffiny i papierki do mini muffinek
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Utrzeć w misce cukier z masłem ,dodać ucierając jajka ,mąki i proszek .Stopniowo ,cały czas ubijając dodać mleko ,dodać pastę pistacjową i wymieszać .Wypełnić ciastem foremkę wyłożona papierkami i włożyć do każdej po 1 wiśni z ogonkiem .Piec ok 15-20 minut w 200stopniach
-* pasta pistacjowa made Margot
		
	
 
pistacje obrałam, zalałam wrzątkiem i zostawiłam na ok 10 minut ,odsoliły się i dały ładnie obrać ,zmieliłam w Magic maxx,dodałam trochę cukru i wody i jeszcze raz zmiksowałam na pastę
	
		
			
		
		
	

	
		
			
		
		
	
			
			
	
		
			
		
		
	
pyszne babeczki i bardzo długo zachowujące świeżość z pięknego blogu
http://bcommebon.canalblog.com/archives/20...02/9787420.html
ja je zrobiłam po swojemu bo np nie miałam pasty pistacjowej
przepis na ok 60 mini muffinek
50 g masła
130 g cukru
2 jajka
140 mąki
80 g mąki z pełnego przemiału( ja dałam z pełnego przemiału orkiszową)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 cl ( nie wiedziałam co to ?dałam 100ml )mleka
3 czubate łyżeczki pasty pistacjowej -jak ja zrobiłam niżej *
czereśnie lub wiśnie ogonkami
	
		
			
		
		
	
foremka na mini muffiny i papierki do mini muffinek
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Utrzeć w misce cukier z masłem ,dodać ucierając jajka ,mąki i proszek .Stopniowo ,cały czas ubijając dodać mleko ,dodać pastę pistacjową i wymieszać .Wypełnić ciastem foremkę wyłożona papierkami i włożyć do każdej po 1 wiśni z ogonkiem .Piec ok 15-20 minut w 200stopniach
-* pasta pistacjowa made Margot
pistacje obrałam, zalałam wrzątkiem i zostawiłam na ok 10 minut ,odsoliły się i dały ładnie obrać ,zmieliłam w Magic maxx,dodałam trochę cukru i wody i jeszcze raz zmiksowałam na pastę

				
		
			
			
			