Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki śmietankowe Dziadka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agata" data-source="post: 244058" data-attributes="member: 819"><p>przepis <strong>k.asiuni</strong></p><p>CIASTO: </p><p></p><p>0,5 kg maki </p><p>2 jajka </p><p>30 dag masla </p><p>20 dag cukru pudru </p><p>3 plaskie lyzeczki proszku do </p><p>pieczenia </p><p></p><p>KREM: </p><p>4 duze jajka lub 5 malych </p><p>30 dag cukru </p><p>2,5 szklanki mleka </p><p>3/4 szklanki maki pszennej </p><p>0,5 laski wanilii lub podwójny cukier </p><p>waniliowy </p><p></p><p>Ze skladników na ciasto zagniesc szybko kruche i wlozyc do lodówki. </p><p>Teraz krem. Jajka zmiksowac z cukrem, dodac do nich wymieszana z czescia zimnego mleka make. Reszte mleka zagotowac z wanilia. Do gotujacego mleka wlewac ciagle mieszajac mase jajeczna. Mozna do tego celu (znaczy mieszania) uzyc miksera, dziadek ubijal krem tzw. rózga. Kiedy krem zagotuje sie i zgestnieje wylaczyc gaz. W przypadku powstania grudek rozbic je mikserem. Foremki do babeczek wysmarowac maslem, wylozyc ciastem, wypelnic kremem do 3/4 wysokosci foremki, przykryc ciastem. </p><p>Piec w temp. 200-220oC do cudnego zezlocenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agata, post: 244058, member: 819"] przepis [B]k.asiuni[/B] CIASTO: 0,5 kg maki 2 jajka 30 dag masla 20 dag cukru pudru 3 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia KREM: 4 duze jajka lub 5 malych 30 dag cukru 2,5 szklanki mleka 3/4 szklanki maki pszennej 0,5 laski wanilii lub podwójny cukier waniliowy Ze skladników na ciasto zagniesc szybko kruche i wlozyc do lodówki. Teraz krem. Jajka zmiksowac z cukrem, dodac do nich wymieszana z czescia zimnego mleka make. Reszte mleka zagotowac z wanilia. Do gotujacego mleka wlewac ciagle mieszajac mase jajeczna. Mozna do tego celu (znaczy mieszania) uzyc miksera, dziadek ubijal krem tzw. rózga. Kiedy krem zagotuje sie i zgestnieje wylaczyc gaz. W przypadku powstania grudek rozbic je mikserem. Foremki do babeczek wysmarowac maslem, wylozyc ciastem, wypelnic kremem do 3/4 wysokosci foremki, przykryc ciastem. Piec w temp. 200-220oC do cudnego zezlocenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki śmietankowe Dziadka
Top
Bottom