Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Babeczki Tygryska*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nutka" data-source="post: 444242" data-attributes="member: 781"><p>składniki na ciasto:</p><p>25 dag mąki</p><p>pół kostki masła</p><p>jajo</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>puszka tuńczyka</p><p>półtorek szklanki mleka</p><p>2 jaja</p><p>pomidor</p><p>kilka plasterków szynki lub domowej pieczeni</p><p>10 dag zółtego sera</p><p>łyżka usiekanego szczypiorku</p><p>przyprawy</p><p></p><p>Piekarnik nagrzać do ok. 200 st. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienki placek. Ciastem wyłożyć posmarowane tłuszczem foremki do babeczek. Mleko rozmieszać z jajami, posolić. Część babeczek napełnić nadzieniem z tuńczyka i szczypiorku a pozostałe drobno posiekaną wędliną i cząstkami pomidora. Posypać wszystkie startym żółtym serem, polać sosem mleczno-jajecznym. Piec 15-20 minut.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z biblioteczki poradnika domowego &quot;Potrawy jak z bajki&quot;.</p><p>Ja robiłam tylko wersję z tuńczykiem i szczypiorkiem. Wyśmienite na ciepło i zimno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nutka, post: 444242, member: 781"] składniki na ciasto: 25 dag mąki pół kostki masła jajo szczypta soli Nadzienie: puszka tuńczyka półtorek szklanki mleka 2 jaja pomidor kilka plasterków szynki lub domowej pieczeni 10 dag zółtego sera łyżka usiekanego szczypiorku przyprawy Piekarnik nagrzać do ok. 200 st. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienki placek. Ciastem wyłożyć posmarowane tłuszczem foremki do babeczek. Mleko rozmieszać z jajami, posolić. Część babeczek napełnić nadzieniem z tuńczyka i szczypiorku a pozostałe drobno posiekaną wędliną i cząstkami pomidora. Posypać wszystkie startym żółtym serem, polać sosem mleczno-jajecznym. Piec 15-20 minut. Przepis pochodzi z biblioteczki poradnika domowego "Potrawy jak z bajki". Ja robiłam tylko wersję z tuńczykiem i szczypiorkiem. Wyśmienite na ciepło i zimno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Babeczki Tygryska*
Top
Bottom