Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki z jagodami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 156119" data-attributes="member: 65"><p>Kubanko, kruche jest tym bardziej kruche, im więcej żółtek i masła. W zwykłych przepisach na babeczki jest ich sporo, więc akurat u Ciebie mogą się rozpadać. Powinno pomóc dodanie większej ilości mąki niż w przepisie, ale bez przesady, żeby z kolei nie stały się twarde. Może spróbuj z proporcji 1/2 kostki masła, 2 żółtka, 1/2 kostki cukru, 2 łyżki śmietany i 2 szkl mąki?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 156119, member: 65"] Kubanko, kruche jest tym bardziej kruche, im więcej żółtek i masła. W zwykłych przepisach na babeczki jest ich sporo, więc akurat u Ciebie mogą się rozpadać. Powinno pomóc dodanie większej ilości mąki niż w przepisie, ale bez przesady, żeby z kolei nie stały się twarde. Może spróbuj z proporcji 1/2 kostki masła, 2 żółtka, 1/2 kostki cukru, 2 łyżki śmietany i 2 szkl mąki? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Babeczki z jagodami
Top
Bottom