Babeczki z łososia na pumperniklu

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
BABECZKI Z ŁOSOSIA NA PUMPERNIKLU

8 dag wędzonego łososia w plastrach ( cieniutkich )
5 dag wędzonego pstrąga ( filet)
5 dag serka homogenizowanego
5 łyżek śmietanki 36%
1 łyżeczka żelatyny
Sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
6 kromek chleba pumpernikiel – są gotowe okrągłe o średnicy 2,5- 3 cm
Masło do posmarowania
2 łyżki koperku
Przepis z gazety( niestety mam tylko wycinek i nie wiem z jakiej)

Wykonanie: Potrzebne będą maleńkie foremki- ja używam foremek po danonkach-6 szt Dokładnie umyte i osuszone, smaruję oliwą. Dokładnie wylepić dno i boki foremek łososiem.
Pstrąga zmiksować z serkiem na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i dodać do masy z pstrąga. Śmietankę ubić i połączyć z musem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wylać do foremek , dno przykryć plasterkami łososia. Wstawić do lodówki na ok. 4-5 godzin. Wyjąć z foremek ok. 30 min przed podaniem. Posmarować pumpernikiel masłem, posypać koperkiem, na tak przygotowane kromki układać babeczki z łososia. Dekoracja – połówka czarnej oliwki
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
o! dziekuje za przepis, napewno wyprobuje
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy