Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Babeczki ziemniaczane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 259828" data-attributes="member: 778"><p><strong>Babeczki ziemniaczane</strong></p><p></p><p>1 kg ziemniaków</p><p>1 szklanka mąki</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>&frac12; łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>2 łyżeczki soli</p><p>1 szklanka dolnych części kapusty pekińskiej</p><p>8 łyżek oliwy z oliwek</p><p>10 dag sera Dor Blue</p><p>40 dag pieczarek</p><p>1/2 łyżeczki tymianku</p><p>1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu</p><p>4 łyżki oliwy z oliwek</p><p>asofetida (jeśli nie mamy to pomijamy)</p><p>bułka tarta i olej do smarowania foremek</p><p></p><p>Ucieramy bardzo drobno ziemniaki. Kapustę pekińską smazymy na 8 łyżkach oliwy z asofetidą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Gdy przestygnie, dodajemy do utartych ziemniaków, następnie mieszamy z solą i jedną szklanką mąki. Drobno pokrojone pieczarki smażymy na 4 łyżkach oliwy z tymiankiem i czarnym pieprzem około 3 minut. Następnie dodajemy pokrojony ser i mieszamy aż do rozpuszczenia. Do posmarowanych olejem i wysypanych bułką foremek nakładamy masę ziemniaczaną do wysokości &frac34; foremki, a na sam środek wkładamy łyzką farsz. Lekko wyrównujemy i pieczemy około 40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 259828, member: 778"] [B]Babeczki ziemniaczane[/B] 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki 1 łyżeczka majeranku ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki soli 1 szklanka dolnych części kapusty pekińskiej 8 łyżek oliwy z oliwek 10 dag sera Dor Blue 40 dag pieczarek 1/2 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 4 łyżki oliwy z oliwek asofetida (jeśli nie mamy to pomijamy) bułka tarta i olej do smarowania foremek Ucieramy bardzo drobno ziemniaki. Kapustę pekińską smazymy na 8 łyżkach oliwy z asofetidą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Gdy przestygnie, dodajemy do utartych ziemniaków, następnie mieszamy z solą i jedną szklanką mąki. Drobno pokrojone pieczarki smażymy na 4 łyżkach oliwy z tymiankiem i czarnym pieprzem około 3 minut. Następnie dodajemy pokrojony ser i mieszamy aż do rozpuszczenia. Do posmarowanych olejem i wysypanych bułką foremek nakładamy masę ziemniaczaną do wysokości ¾ foremki, a na sam środek wkładamy łyzką farsz. Lekko wyrównujemy i pieczemy około 40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Babeczki ziemniaczane
Top
Bottom