Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Babi kecap - gulasz wolowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1011939" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]55345[/ATTACH]</p><p></p><p>Babi kecap </p><p></p><p>Przepis z ksiazki Oriental Oddyssey Ricka Steina</p><p></p><p>2 lyzki oleju do smazenia</p><p>100g drobno posiekanych szalotek</p><p>50g drobno posiekanego czosnku</p><p>25g drobno startego imbiru</p><p></p><p>1kg miesa wolowego/wieprzowego na gulasz</p><p>4 lyzki kecap manis</p><p>2 lyzki ciemnego sosu sojowego</p><p>1 lyzeczka pasty z tamaryndowca</p><p>&#189; lyzeczki swiezo zmielonego pieprzu</p><p>3-4 posiekane papryczki chilli</p><p>4 papryczki birds eye w calosci (bardzo pikantne)</p><p>500ml azjatyckiego bulionu wolowego</p><p></p><p>1. Rozgrzac olej w glebokim garnku. Podsmazyc szalotki, czosnek i imbir, delikatnie posolic.</p><p>2. Dodac wieprzowine/wolowine i podsmazyc z 2 min. Dodac kecap manis, sos sojowy, paste z tamaryndowca, pieprz i papryczki chilli. Skrecic ogien, zalac wszystko bulionem i gotowac az mieso sie ugotuje i zmieknie 2-2,5h</p><p>3. Wyjac mieso, podkrecic ogien i gotowac sos az sie zredukuje i bedzie gesty</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1011939, member: 5590"] [ATTACH=full]55345[/ATTACH] Babi kecap Przepis z ksiazki Oriental Oddyssey Ricka Steina 2 lyzki oleju do smazenia 100g drobno posiekanych szalotek 50g drobno posiekanego czosnku 25g drobno startego imbiru 1kg miesa wolowego/wieprzowego na gulasz 4 lyzki kecap manis 2 lyzki ciemnego sosu sojowego 1 lyzeczka pasty z tamaryndowca ½ lyzeczki swiezo zmielonego pieprzu 3-4 posiekane papryczki chilli 4 papryczki birds eye w calosci (bardzo pikantne) 500ml azjatyckiego bulionu wolowego 1. Rozgrzac olej w glebokim garnku. Podsmazyc szalotki, czosnek i imbir, delikatnie posolic. 2. Dodac wieprzowine/wolowine i podsmazyc z 2 min. Dodac kecap manis, sos sojowy, paste z tamaryndowca, pieprz i papryczki chilli. Skrecic ogien, zalac wszystko bulionem i gotowac az mieso sie ugotuje i zmieknie 2-2,5h 3. Wyjac mieso, podkrecic ogien i gotowac sos az sie zredukuje i bedzie gesty SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Babi kecap - gulasz wolowy*
Top
Bottom