Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka bananowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 413193" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Babka bananowa </strong> </p><p></p><p>Przepis podała na <strong>Izbushce Ilara</strong>:</p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=6874#post6874" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=6874#post6874</a></p><p></p><p><strong>Składniki: </strong> </p><p>100 g masła lub margaryny </p><p>1 i 1/4 szklanki cukru ( można mniej, wg mnie wystarczy 1 szklanka) </p><p>2 jajka </p><p>2 szklanki mąki </p><p>1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia </p><p>1/4 szklanki mleka </p><p>szczypta soli </p><p>4 dojrzałe banany </p><p></p><p><strong>Wykonanie: </strong> </p><p>Piekarnik nagrzac do 180 stopni C. </p><p>Banany rozgnieść widelcem. Roztopić masło lub margarynę, dodać cukier, dokładnie wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku ( cały czas mieszając), mąkę z proszkiem, sól, mleko i na końcu puree z bananów. Przestrzegać podanej kolejności dodawania składników!! </p><p>Przełożyć do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy, piec około 35 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. </p><p></p><p>A to moja babka. </p><p>Są w niej 3 banany, bo tylko tyle miałam w domu. Zmniejszyłam też ilość cukru do 1 szklanki. Babkę robi się błyskawicznie. Jest bardzo aromatyczna, wilgotna i dlugo utrzymuje świeżość.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 413193, member: 1024"] [B]Babka bananowa [/B] Przepis podała na [B]Izbushce Ilara[/B]: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=6874#post6874"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=6874#post6874[/URL] [B]Składniki: [/B] 100 g masła lub margaryny 1 i 1/4 szklanki cukru ( można mniej, wg mnie wystarczy 1 szklanka) 2 jajka 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki mleka szczypta soli 4 dojrzałe banany [B]Wykonanie: [/B] Piekarnik nagrzac do 180 stopni C. Banany rozgnieść widelcem. Roztopić masło lub margarynę, dodać cukier, dokładnie wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku ( cały czas mieszając), mąkę z proszkiem, sól, mleko i na końcu puree z bananów. Przestrzegać podanej kolejności dodawania składników!! Przełożyć do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy, piec około 35 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. A to moja babka. Są w niej 3 banany, bo tylko tyle miałam w domu. Zmniejszyłam też ilość cukru do 1 szklanki. Babkę robi się błyskawicznie. Jest bardzo aromatyczna, wilgotna i dlugo utrzymuje świeżość. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka bananowa
Top
Bottom