BABKA CYTRYNOWA -NIE MOJA ALE PYSZNA
25dag mąki
25dag cukru
25dag Kasi
4 duże jajka
1 duża cytryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
LUKIER:
1/2 cytryny
1 szklanka cukru pudru
Kasia do posmarowania formy.
1.ŻÓŁTKA UTRZEĆ DO BIAŁOŚCI Z MASŁEM I CUKREM. GDY MASA BĘDZIE PUSZYSTA DODAĆ SKÓRKĘ Z CYTRYNY STARTĄ NA TARCE.
2.UBIĆ NA SZTYWNO BIAŁKA DODAĆ DO MASY. NA KONIEC WSYPAĆ MĄKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
3.PRZELAĆ CIASTO DO FORMY POSMAROWANEJ KASIĄ I PIEC OK. 40 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZENYMDO 180 C.
4.Z CUKRU PUDRU I POŁOWY CYTRYNY PRZYGOTOWAĆ LUKIER.
5.LUKROWAC ZARAZ PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA.
SMACZNEGO!

25dag mąki
25dag cukru
25dag Kasi
4 duże jajka
1 duża cytryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
LUKIER:
1/2 cytryny
1 szklanka cukru pudru
Kasia do posmarowania formy.
1.ŻÓŁTKA UTRZEĆ DO BIAŁOŚCI Z MASŁEM I CUKREM. GDY MASA BĘDZIE PUSZYSTA DODAĆ SKÓRKĘ Z CYTRYNY STARTĄ NA TARCE.
2.UBIĆ NA SZTYWNO BIAŁKA DODAĆ DO MASY. NA KONIEC WSYPAĆ MĄKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
3.PRZELAĆ CIASTO DO FORMY POSMAROWANEJ KASIĄ I PIEC OK. 40 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZENYMDO 180 C.
4.Z CUKRU PUDRU I POŁOWY CYTRYNY PRZYGOTOWAĆ LUKIER.
5.LUKROWAC ZARAZ PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA.
SMACZNEGO!