Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka herbaciana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="madziawoj" data-source="post: 1130832" data-attributes="member: 7889"><p>Krystyno, chciałabym jutro upiec Twoją babkę , ale z pewnymi modyfikacjami. Przede wszystkim mam do zużycia rodzynki i skórke pomaranczową, które od ponad tygodnia piją rum. Chcialabym wykorzystac je do tego ciasta. Tak sobie myslę, że rodzynków i skórki nie będę juz gotować w herbacie bo i tak sa nasączone i wilgotne. Tylko o ile zredukowąć w takim razie ilość herbaty w przepisie? Bakalii mam w sumie prawie 250ml, zalałam je rumem i tak sobie sączą i sączą każdego dnia. Babkę zrobię w większej formie , prawdopodobnie z 1.5 porcji. Czy mogłabyś w wolnej chwili wlać wodę do swojej formy i podać nam jaka jest jej objetość? Bo pisałaś , że zawsze pieczesz w tej samej, przyda sie na przyszłość.</p><p>No i trzecie pytanie: jeśli będę piekła z 1.5 porcji to cz&#092;y mam wydluzyć czas pieczenia?</p><p></p><p>Mialam juz okazję próbowąć Twoją babkę zrobiona przez koleżankę z pracy z żurawinami i wyszła przepyszna. Więc jutro moja kolej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="madziawoj, post: 1130832, member: 7889"] Krystyno, chciałabym jutro upiec Twoją babkę , ale z pewnymi modyfikacjami. Przede wszystkim mam do zużycia rodzynki i skórke pomaranczową, które od ponad tygodnia piją rum. Chcialabym wykorzystac je do tego ciasta. Tak sobie myslę, że rodzynków i skórki nie będę juz gotować w herbacie bo i tak sa nasączone i wilgotne. Tylko o ile zredukowąć w takim razie ilość herbaty w przepisie? Bakalii mam w sumie prawie 250ml, zalałam je rumem i tak sobie sączą i sączą każdego dnia. Babkę zrobię w większej formie , prawdopodobnie z 1.5 porcji. Czy mogłabyś w wolnej chwili wlać wodę do swojej formy i podać nam jaka jest jej objetość? Bo pisałaś , że zawsze pieczesz w tej samej, przyda sie na przyszłość. No i trzecie pytanie: jeśli będę piekła z 1.5 porcji to cz\y mam wydluzyć czas pieczenia? Mialam juz okazję próbowąć Twoją babkę zrobiona przez koleżankę z pracy z żurawinami i wyszła przepyszna. Więc jutro moja kolej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka herbaciana
Top
Bottom