Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka miodowo - kawowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842514" data-attributes="member: 14959"><p>Pół kostki masła utrzeć z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym, po kolei dodawać 3 żółtka. </p><p></p><p>Szklankę miodu (nie sztuczny) rozpuścić na małym ogniu z 3/4 szklanki mleka i 6-8 łyżkmi dobrej kawy ropuszczalnej i szklanką rodzynek - nie gotować ! Ostudzone dodać do masy, przesiać 3 szklanki mąki i sodę.</p><p></p><p>Z 3 bialek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą.</p><p></p><p>Piec godzinę w 170 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842514, member: 14959"] Pół kostki masła utrzeć z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym, po kolei dodawać 3 żółtka. Szklankę miodu (nie sztuczny) rozpuścić na małym ogniu z 3/4 szklanki mleka i 6-8 łyżkmi dobrej kawy ropuszczalnej i szklanką rodzynek - nie gotować ! Ostudzone dodać do masy, przesiać 3 szklanki mąki i sodę. Z 3 bialek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą. Piec godzinę w 170 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka miodowo - kawowa
Top
Bottom