Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka parzona
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 1081306" data-attributes="member: 3798"><p>zrobiłam tę babkę dziś ponownie [koleżanka zadzwoniła bowiem, że będzie za 20 minut, a szykowało nam się dłuższe posiedzenie naukowe...]</p><p></p><p>zrobiłam więc tę babkę, dałam 170g cukru i ta babka nadal jest bardzo słodka, następnym razem dam jeszcze mniej. Pewnie też trochę smak mi się zmienił [i lubię jeszcze mniej słodkie wypieki], ale nie byłam w stanie zjeść ją dodatkowo posypaną cukrem pudrem.</p><p></p><p>w smaku: ot, taka zwykła babka do kawy lub herbaty [gorzkiej!], jeśli mamy niespodziewanych gości, a nie mamy nic w domu, albo nie chce nam się spędzić w kuchni 20 minut...</p><p></p><p>i zdecydowanie polecam zmniejszyć jeszcze ilość cukru! może 150g?</p><p></p><p>P.S. Nie robiłabym jej na Wielkanoc albo z okazji jakiegoś ważnego wydarzenia rodzinnego/towarzyskiego. Jest zbyt pospolita w smaku.</p><p></p><p>P.S. 2.<strong> Piekłam 40 minut,</strong> z termoobiegiem [zmniejszając temp o 20 w stosunku do zalecanej w przepisie], do suchego patyczka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 1081306, member: 3798"] zrobiłam tę babkę dziś ponownie [koleżanka zadzwoniła bowiem, że będzie za 20 minut, a szykowało nam się dłuższe posiedzenie naukowe...] zrobiłam więc tę babkę, dałam 170g cukru i ta babka nadal jest bardzo słodka, następnym razem dam jeszcze mniej. Pewnie też trochę smak mi się zmienił [i lubię jeszcze mniej słodkie wypieki], ale nie byłam w stanie zjeść ją dodatkowo posypaną cukrem pudrem. w smaku: ot, taka zwykła babka do kawy lub herbaty [gorzkiej!], jeśli mamy niespodziewanych gości, a nie mamy nic w domu, albo nie chce nam się spędzić w kuchni 20 minut... i zdecydowanie polecam zmniejszyć jeszcze ilość cukru! może 150g? P.S. Nie robiłabym jej na Wielkanoc albo z okazji jakiegoś ważnego wydarzenia rodzinnego/towarzyskiego. Jest zbyt pospolita w smaku. P.S. 2.[B] Piekłam 40 minut,[/B] z termoobiegiem [zmniejszając temp o 20 w stosunku do zalecanej w przepisie], do suchego patyczka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka parzona
Top
Bottom