Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka ponczowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miszka52" data-source="post: 1112170" data-attributes="member: 2555"><p>Kiedyś miałam wycinek z gazety jakiejś tam na cudowny przepis na ponczową babę, która zawsze się udawała. No i go wcięło już daaaawno. Od tej pory szukam, próbuję... I ciągle nie mogę trafić na ten właściwy i wielokrotnie wypróbowany. Baby same w sobie są nawet OK, ale nasączane już nie tak. Najczęściej albo tego ponczu nie chłoną, albo robią się rozpaćkane. </p><p>To chyba musi być odpowiednie ciasto, żeby po nasączeniu nie traciło sprężystości. No właśnie takiego poszukuję. Może to będzie takie właśnie moje wymarzone?</p><p>Czy ktoś jeszcze piekł babę z tego przepisu i ma jasiek z nią doświadczenie?</p><p></p><p><strong>Iguana, jakie masło dodajesz do ciasta? W kawałkach czy rozpuszczone?</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miszka52, post: 1112170, member: 2555"] Kiedyś miałam wycinek z gazety jakiejś tam na cudowny przepis na ponczową babę, która zawsze się udawała. No i go wcięło już daaaawno. Od tej pory szukam, próbuję... I ciągle nie mogę trafić na ten właściwy i wielokrotnie wypróbowany. Baby same w sobie są nawet OK, ale nasączane już nie tak. Najczęściej albo tego ponczu nie chłoną, albo robią się rozpaćkane. To chyba musi być odpowiednie ciasto, żeby po nasączeniu nie traciło sprężystości. No właśnie takiego poszukuję. Może to będzie takie właśnie moje wymarzone? Czy ktoś jeszcze piekł babę z tego przepisu i ma jasiek z nią doświadczenie? [B]Iguana, jakie masło dodajesz do ciasta? W kawałkach czy rozpuszczone?[/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka ponczowa
Top
Bottom