- Kwi 4, 2006
- 42
- 69
- 18
5 jajek w pokojowej temperaturze
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
2 1/3 szklanki mąki przesianej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 duże jabłka pokrojone na mniejsze kawałki
Jajka ubić z cukrem na puch
Dolewamy po trochu oleju mieszać na wolnych obrotch
Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy na wolnych obrotach
Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy łyżką
Wykładamy ciasto do formy wyłożonej pergaminem i pieczemy góra dół 175 st.45-50 minut do suchego patyczka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
2 1/3 szklanki mąki przesianej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 duże jabłka pokrojone na mniejsze kawałki
Jajka ubić z cukrem na puch
Dolewamy po trochu oleju mieszać na wolnych obrotch
Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy na wolnych obrotach
Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy łyżką
Wykładamy ciasto do formy wyłożonej pergaminem i pieczemy góra dół 175 st.45-50 minut do suchego patyczka