Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka z nutellą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 484043" data-attributes="member: 1748"><p>[ATTACH=full]8438[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g margaryny</p><p>250 g cukru</p><p>200 g kremu typu Nutella</p><p>6 jaj</p><p>375 g mąki</p><p>1/2 op. proszku do pieczenia</p><p>sól</p><p>1/8 l mleka</p><p>aromat rumowy</p><p>50 g siekanych migdałów</p><p>20 g cukru pudru</p><p></p><p>Miękką margarynę ubić z cukrem, dodać nutellę i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać jajka, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i olejek rumowy. Wrzucić migdały, wymieszać i przełożyć do formy (keksówka ok. 30 cm). Piec ok. 75 minut w temp. 175 st. C. Sprawdzić patyczkiem czy upieczona. Po wyjęciu z pieca odstawić na 5 minut, wyjąć ciasto z formy i studzić na kratce. Posypać cukrem pudrem.</p><p></p><p>Przepis ze strony: <a href="http://www.marions-kochbuch.de" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 484043, member: 1748"] [ATTACH=full]8438[/ATTACH] 250 g margaryny 250 g cukru 200 g kremu typu Nutella 6 jaj 375 g mąki 1/2 op. proszku do pieczenia sól 1/8 l mleka aromat rumowy 50 g siekanych migdałów 20 g cukru pudru Miękką margarynę ubić z cukrem, dodać nutellę i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać jajka, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i olejek rumowy. Wrzucić migdały, wymieszać i przełożyć do formy (keksówka ok. 30 cm). Piec ok. 75 minut w temp. 175 st. C. Sprawdzić patyczkiem czy upieczona. Po wyjęciu z pieca odstawić na 5 minut, wyjąć ciasto z formy i studzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Przepis ze strony: [URL="http://www.marions-kochbuch.de"]http://www.marions-kochbuch.de[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka z nutellą
Top
Bottom