Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka z rumem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1276677" data-attributes="member: 1024"><p>Myślałam nad tymi drożdżami i przeliczając na świeże, wychodzi faktycznie dużo.</p><p>Ale my się z suchymi nie za bardzo lubimy, więc rosną mi słabiej i stąd pewnie ta przepisowa ilość wydała mi się sensowna.</p><p>Dziś piekłam ze świeżych. Miałam dać 30g, ale w końcu dałam 25g i chyba jest OK, rosła jak dzika.</p><p>Właśnie ją przed chwilą wyjęłam i napoiłam syropem.</p><p>Formę wysmarowałam masłem i wysypałam cukrem, bo bardzo lubię taką lepką, karmelową powierzchnię na babce.</p><p>Mam wrażenie, że dzięki temu ciasto wolniej wysycha (czerstwieje).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1276677, member: 1024"] Myślałam nad tymi drożdżami i przeliczając na świeże, wychodzi faktycznie dużo. Ale my się z suchymi nie za bardzo lubimy, więc rosną mi słabiej i stąd pewnie ta przepisowa ilość wydała mi się sensowna. Dziś piekłam ze świeżych. Miałam dać 30g, ale w końcu dałam 25g i chyba jest OK, rosła jak dzika. Właśnie ją przed chwilą wyjęłam i napoiłam syropem. Formę wysmarowałam masłem i wysypałam cukrem, bo bardzo lubię taką lepką, karmelową powierzchnię na babce. Mam wrażenie, że dzięki temu ciasto wolniej wysycha (czerstwieje). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka z rumem
Top
Bottom