Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bagietki z zielonymi oliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 1660291" data-attributes="member: 232"><p>Nie chce sie za bardzo wymądrzać, ale orkisz podobno, mimo dość dużej zawartości białka, nie tworzy siatki glutenowej. </p><p>Mój kolega po SGGW, który prowadzi gospodarstwo ekologiczne, opowiadał ze w pszenicy coś tam majstrowano, aby poprawić jej i wydajność i jakość białka, żeby poprawić wizualnie pieczywo, bo tego domagają się konsumenci.</p><p>Orkisz to niepoprawiana przez człowieka odmiana pszenicy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 1660291, member: 232"] Nie chce sie za bardzo wymądrzać, ale orkisz podobno, mimo dość dużej zawartości białka, nie tworzy siatki glutenowej. Mój kolega po SGGW, który prowadzi gospodarstwo ekologiczne, opowiadał ze w pszenicy coś tam majstrowano, aby poprawić jej i wydajność i jakość białka, żeby poprawić wizualnie pieczywo, bo tego domagają się konsumenci. Orkisz to niepoprawiana przez człowieka odmiana pszenicy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bagietki z zielonymi oliwkami
Top
Bottom