Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bajaderka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 1046802" data-attributes="member: 9400"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Ciasta z czekoladą i miodem&quot; z serii Biblioteka Poradnika Domowego.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>50 dag mąki - (użyłam tortowej)</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>20 dag margaryny</p><p></p><p>20 dag cukru pudru - (dałam zwykły drobny + 1 op. cukru waniliowego)</p><p>2 jajka </p><p></p><p><strong>ponadto:</strong></p><p></p><p>1 szklanka mleka</p><p>2 łyżki czekolady w proszku</p><p>kieliszek rumu - (u mnie amaretto)</p><p>15 dag bakalii</p><p>powidła śliwkowe do przełożenia - (dżem z czarnej porzeczki)</p><p></p><p><strong>Przygotowanie:</strong></p><p></p><p>- Masło siekamy z przesianą mąką z proszkiem. Dodajemy kogiel-mogiel i zagniatamy ciasto.</p><p>- Dzielimy na 2 nierówne części. 1/3 ciasta wyłożyłam formę o śr. 24cm, 2/3 w 21cm. Piekłam w 200 C ok.20-30 min. </p><p>- Cieńszy placek posmarować powidłami.</p><p>- Drugi placek, jeszcze ciepły pokruszyć, dodać bakalie, czekoladę - zalać ciepłym, przegotowanym mlekiem wymieszanym z alkoholem (najlepiej wylać część mleka, wymieszać i wylać resztę).</p><p>- Wyłożyć na placek z powidłami, wyrównać i polać polewą czekoladową.</p><p></p><p>Smacznego!</p><p></p><p>[ATTACH=full]58319[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 1046802, member: 9400"] Przepis pochodzi z książki "Ciasta z czekoladą i miodem" z serii Biblioteka Poradnika Domowego. [B]Składniki:[/B] 50 dag mąki - (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag margaryny 20 dag cukru pudru - (dałam zwykły drobny + 1 op. cukru waniliowego) 2 jajka [B]ponadto:[/B] 1 szklanka mleka 2 łyżki czekolady w proszku kieliszek rumu - (u mnie amaretto) 15 dag bakalii powidła śliwkowe do przełożenia - (dżem z czarnej porzeczki) [B]Przygotowanie:[/B] - Masło siekamy z przesianą mąką z proszkiem. Dodajemy kogiel-mogiel i zagniatamy ciasto. - Dzielimy na 2 nierówne części. 1/3 ciasta wyłożyłam formę o śr. 24cm, 2/3 w 21cm. Piekłam w 200 C ok.20-30 min. - Cieńszy placek posmarować powidłami. - Drugi placek, jeszcze ciepły pokruszyć, dodać bakalie, czekoladę - zalać ciepłym, przegotowanym mlekiem wymieszanym z alkoholem (najlepiej wylać część mleka, wymieszać i wylać resztę). - Wyłożyć na placek z powidłami, wyrównać i polać polewą czekoladową. Smacznego! [ATTACH=full]58319[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bajaderka
Top
Bottom