Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bajaderki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 872579" data-attributes="member: 2721"><p><em>Nostalgiczne słodkości, łatwe i szybkie w przygotowaniu</em></p><p></p><p>[ATTACH=full]43392[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g ciasteczek typu petit beurre</p><p>200 g rodzynek</p><p>200 g dżemu truskawkowego lub wiśniowego</p><p>100 ml mleka</p><p>100 g masła</p><p>100-125 g cukru</p><p>4 czubate łyżeczki ciemnego kakao</p><p>3-4 krople aromatu rumowego</p><p>wiórki kokosowe.</p><p></p><p></p><p>Herbatniki dokładnie rozkruszyć. Dobrze nadaje się do tego celu tłuczek do mięsa.</p><p></p><p>W rondlu rozpuścić w mleku masło, dodać cukier, rodzynki, dżem, kakao i aromat.</p><p>Dodać pokruszone herbatniki, wymieszać dokładnie. Wystudzić.</p><p>Z masy formować w dłoniach kule wielkości dużej moreli, obtaczać je w wiórkach kokosowych.</p><p></p><p>Odstawić do lodówki.</p><p></p><p>Z tej proporcji wychodzi 12 bajaderek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]43393[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 872579, member: 2721"] [I]Nostalgiczne słodkości, łatwe i szybkie w przygotowaniu[/I] [ATTACH=full]43392[/ATTACH] 300 g ciasteczek typu petit beurre 200 g rodzynek 200 g dżemu truskawkowego lub wiśniowego 100 ml mleka 100 g masła 100-125 g cukru 4 czubate łyżeczki ciemnego kakao 3-4 krople aromatu rumowego wiórki kokosowe. Herbatniki dokładnie rozkruszyć. Dobrze nadaje się do tego celu tłuczek do mięsa. W rondlu rozpuścić w mleku masło, dodać cukier, rodzynki, dżem, kakao i aromat. Dodać pokruszone herbatniki, wymieszać dokładnie. Wystudzić. Z masy formować w dłoniach kule wielkości dużej moreli, obtaczać je w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki. Z tej proporcji wychodzi 12 bajaderek. [ATTACH=full]43393[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bajaderki
Top
Bottom