Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażan z ziemniakami po hindusku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="skrzacik" data-source="post: 241226" data-attributes="member: 1375"><p><strong>Bakłażan z ziemniakami po hindusku</strong></p><p></p><p>2 małe bakłażany</p><p>6-8 małych ziemniaków</p><p>oliwa</p><p>1 łyżeczka mielonej kolendry</p><p>1 łyżeczka kurkumy</p><p>1 łyżeczka imbiru w proszku</p><p>0,5 łyżeczki papryki chili</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>0,5 łyżeczki mielonego (lub utłuczonego) kminu rzymskiego</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>sól lub sos sojowy</p><p></p><p>Bakłażany pokroić posolić i zostawić przez pół godziny. Przepłukać. Odsączyć. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Wszystkie przyprawy (za wyjątkiem soli) wymieszać i chwilę (ok. 5 sekund) przeprażyć na patelni (na odrobinie oleju), dodać bakłażany i ziemniaki - przesmażyć, aż lekko się zrumienią, dolać odrobinę wody, soli (lub sosu sojowego), wymieszać. W razie potrzeby podlewać wodą. Dusić do momentu, aż ziemniaki zmiękną, na chwilę przed końcem duszenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Podawać z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="skrzacik, post: 241226, member: 1375"] [B]Bakłażan z ziemniakami po hindusku[/B] 2 małe bakłażany 6-8 małych ziemniaków oliwa 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka imbiru w proszku 0,5 łyżeczki papryki chili 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego (lub utłuczonego) kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku sól lub sos sojowy Bakłażany pokroić posolić i zostawić przez pół godziny. Przepłukać. Odsączyć. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Wszystkie przyprawy (za wyjątkiem soli) wymieszać i chwilę (ok. 5 sekund) przeprażyć na patelni (na odrobinie oleju), dodać bakłażany i ziemniaki - przesmażyć, aż lekko się zrumienią, dolać odrobinę wody, soli (lub sosu sojowego), wymieszać. W razie potrzeby podlewać wodą. Dusić do momentu, aż ziemniaki zmiękną, na chwilę przed końcem duszenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Podawać z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażan z ziemniakami po hindusku
Top
Bottom