Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Baklazanowe roladki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1024873" data-attributes="member: 9091"><p>Bardzo smaczne ormianskie male danko. Doskonale jako przystawka. Baklazana mozna usmazyc na oleju lub przygotowac w piekarniku. Ja wybieram ta druga wersje - wtedy baklazan nie nasiaka tluszczem.</p><p></p><p>Roladki z balkazana:</p><p>- Spory baklazan (najlepiej w miare rowny, niegruszkowaty)</p><p>- Serek kremowy (philadephia)</p><p>- Jogurt naturalny</p><p>- Orzechy wloskie posiekane</p><p>- Zabek czosnku zmiazdzony</p><p>- Koperek</p><p>- Sol</p><p>- Opcjonalnie owoc granatu</p><p></p><p>Baklazana pokroic wzdluz na cieniutkie paski, posypac sola i odstawic na 10-15 min. Po tym czasie wytrzec recznikiem papierowym. Polozyc na blasze wylozonej papierem do pieczenia, skropic oliwa i piec w temp. ok. 150 stopni az lekko zbrazowieje.</p><p>Serek wymieszac z jogurtem, dodac posiekane orzechy wloskie , czosnek oraz koperek – posolic i popieprzyc do smaku. W sezonie mozna dodac ziarna owocu granatu. Posmarowac paski baklazana, zwinac w roladki. Podawac jako przystawke.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1024873, member: 9091"] Bardzo smaczne ormianskie male danko. Doskonale jako przystawka. Baklazana mozna usmazyc na oleju lub przygotowac w piekarniku. Ja wybieram ta druga wersje - wtedy baklazan nie nasiaka tluszczem. Roladki z balkazana: - Spory baklazan (najlepiej w miare rowny, niegruszkowaty) - Serek kremowy (philadephia) - Jogurt naturalny - Orzechy wloskie posiekane - Zabek czosnku zmiazdzony - Koperek - Sol - Opcjonalnie owoc granatu Baklazana pokroic wzdluz na cieniutkie paski, posypac sola i odstawic na 10-15 min. Po tym czasie wytrzec recznikiem papierowym. Polozyc na blasze wylozonej papierem do pieczenia, skropic oliwa i piec w temp. ok. 150 stopni az lekko zbrazowieje. Serek wymieszac z jogurtem, dodac posiekane orzechy wloskie , czosnek oraz koperek – posolic i popieprzyc do smaku. W sezonie mozna dodac ziarna owocu granatu. Posmarowac paski baklazana, zwinac w roladki. Podawac jako przystawke. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Baklazanowe roladki*
Top
Bottom