Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażany patriotyczne :)))
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 81621" data-attributes="member: 160"><p>1 - 2 bakłażany</p><p>przecier pomidorowy lub pomidory w zalewie (ew, świeże , sparzone, obrane, pozbawionej pestek)</p><p>świeża bazylia (od biedy suszona ) </p><p>chilli (świeże lub w proszku) </p><p>serek homogenizowany (typu Toska...) </p><p>czosnek (sporo) </p><p>oliwa z oliwek </p><p>sól </p><p>pieprz </p><p></p><p>Bakłażany pokroić w plastry, posolić, odłożyć (niech się pocą).</p><p>Bazylię rozdrobnic </p><p>Pomidory + oliwa+ bazylia + sól + pieprz +chilli gotować na małym ogniu (ok 20 min). </p><p>Serek homogenizowany połączyć z przetartym (zmiażdżonym) czosnkiem i solą. Wstawić do lodówki </p><p>Bakłażany opłukać i osuszyć. Smażyć na beztłuszczowej patelni (lub na grillu) z obu stron (tylko króciutko) .. mozna tez na zwykłej .. ale na oliwie / oleju</p><p></p><p>Na talerzu układać :</p><p>sos pomidorowy </p><p>bakłażany skropione oliwą </p><p>serek z czosnkiem </p><p>"wieżyczki" posypać pieprzem i udekorować liskiem bazylii</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 81621, member: 160"] 1 - 2 bakłażany przecier pomidorowy lub pomidory w zalewie (ew, świeże , sparzone, obrane, pozbawionej pestek) świeża bazylia (od biedy suszona ) chilli (świeże lub w proszku) serek homogenizowany (typu Toska...) czosnek (sporo) oliwa z oliwek sól pieprz Bakłażany pokroić w plastry, posolić, odłożyć (niech się pocą). Bazylię rozdrobnic Pomidory + oliwa+ bazylia + sól + pieprz +chilli gotować na małym ogniu (ok 20 min). Serek homogenizowany połączyć z przetartym (zmiażdżonym) czosnkiem i solą. Wstawić do lodówki Bakłażany opłukać i osuszyć. Smażyć na beztłuszczowej patelni (lub na grillu) z obu stron (tylko króciutko) .. mozna tez na zwykłej .. ale na oliwie / oleju Na talerzu układać : sos pomidorowy bakłażany skropione oliwą serek z czosnkiem "wieżyczki" posypać pieprzem i udekorować liskiem bazylii [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażany patriotyczne :)))
Top
Bottom