Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażany po francusku.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Anusiaczek" data-source="post: 62440" data-attributes="member: 37"><p>Przepis dla 2 osób.</p><p></p><p>2 bakłażany</p><p>sól, sok z cytryny</p><p>oliwa</p><p>pieprz, papryka mielona</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>natka pietruszki, tymianek, rozmaryn</p><p>4 pomidory</p><p>łyżka otrąb pszennych (ew. tartej bułki)</p><p></p><p>1. Bakłażany gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Kroimy na połówki, przekrojone płaszczyzny solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.</p><p>2. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 250 stopni (najlepsza jest funkcja gril)</p><p>3. Mieszamy zgnieciony czosnek, zioła i przyprawy, posypujemy tym bakłażany, następnie skrapiamy oliwą. Wstawiamy do pieca na 15 - 20 minut.</p><p>4. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Układamy na bakłażanach, solimy, kropimy odrobiną oliwy, posypujemy otrębami i zapiekamy ok. 10 minut.</p><p></p><p>Danie dobrze smakuje z pełnoziarnistym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anusiaczek, post: 62440, member: 37"] Przepis dla 2 osób. 2 bakłażany sól, sok z cytryny oliwa pieprz, papryka mielona 2 ząbki czosnku natka pietruszki, tymianek, rozmaryn 4 pomidory łyżka otrąb pszennych (ew. tartej bułki) 1. Bakłażany gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Kroimy na połówki, przekrojone płaszczyzny solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. 2. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 250 stopni (najlepsza jest funkcja gril) 3. Mieszamy zgnieciony czosnek, zioła i przyprawy, posypujemy tym bakłażany, następnie skrapiamy oliwą. Wstawiamy do pieca na 15 - 20 minut. 4. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Układamy na bakłażanach, solimy, kropimy odrobiną oliwy, posypujemy otrębami i zapiekamy ok. 10 minut. Danie dobrze smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bakłażany po francusku.
Top
Bottom