Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Bakłażany z cebulką zeszkloną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 150502" data-attributes="member: 231"><p>6 bakłażanów (raczej długich niż pękatych)</p><p>6 sporych cebul</p><p>10 ząbków czosnku</p><p>6 soczystych pomidorów</p><p>1 szklanka oliwy</p><p>sól pieprz, oregano, bazylia</p><p>(aska cynamonu)</p><p></p><p>Bakłażany umyc, obrać kilka plastrów skórki wzdłuż obieraczką do warzyw (wtedy skórkę się łatwiej je). Pokroić wzdłuż. Posolić. Odstawić. Spłukać po jakimś czasie z soku. </p><p>Wlać na patelnię pół szklanki oliwy, obsmażyć bakłażany z obu stron, zdjąć z patelni. Pomidory obrać i wyfiletować, czosnek obrać i pokroic w plasterki, cebule pokroić na piórka (powinny być dość duże). Wrzucić wszytsko na patelnię, przesmażyć, doprawić przyprawami (jeśli ktoś lubi, można wrzucić na chwilę laskę cynamonu, żeby sos przeszedł aromatem) Przestudzić. Bakłażany ułozyć w żaroodpornym naczyniu, połozyć na nie farsz, wlać resztę oleju i trochę wody. Piec przez godzinę. Podawać na zimno (ale na ciepło tez pycha)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 150502, member: 231"] 6 bakłażanów (raczej długich niż pękatych) 6 sporych cebul 10 ząbków czosnku 6 soczystych pomidorów 1 szklanka oliwy sól pieprz, oregano, bazylia (aska cynamonu) Bakłażany umyc, obrać kilka plastrów skórki wzdłuż obieraczką do warzyw (wtedy skórkę się łatwiej je). Pokroić wzdłuż. Posolić. Odstawić. Spłukać po jakimś czasie z soku. Wlać na patelnię pół szklanki oliwy, obsmażyć bakłażany z obu stron, zdjąć z patelni. Pomidory obrać i wyfiletować, czosnek obrać i pokroic w plasterki, cebule pokroić na piórka (powinny być dość duże). Wrzucić wszytsko na patelnię, przesmażyć, doprawić przyprawami (jeśli ktoś lubi, można wrzucić na chwilę laskę cynamonu, żeby sos przeszedł aromatem) Przestudzić. Bakłażany ułozyć w żaroodpornym naczyniu, połozyć na nie farsz, wlać resztę oleju i trochę wody. Piec przez godzinę. Podawać na zimno (ale na ciepło tez pycha) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Bakłażany z cebulką zeszkloną
Top
Bottom