Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Bakłażany z czosnkiem i suszonymi pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 892754" data-attributes="member: 160"><p>4 małe (ja miałam 2 średnie) bakłażany pokroić w plastry</p><p>Smażyć na patelni grilowej lub teflonowej</p><p></p><p>6 suszonych pomidorów (z oleju) pokroić</p><p>1 słoik (dałam pół) czosnku marynowanego ziołowego (miałam zwykły) odsączyć </p><p></p><p>Bakłażany wymieszać z pomidorami i czosnkiem.</p><p></p><p>Zalewa:</p><p>szklanka oliwy (dałam pół z czego 1/3 to oliwa aromatyzowana cytryną)</p><p>pół szklanki octu winnego (dałam pól na pół winny i pomidorowy)</p><p>szczypta pieprzu cajeńskiego (Dałam chili w proszku)</p><p>dorzuciłam kilka ziaren pieprzu i ciut soli.</p><p></p><p>Marynatę wymieszać. Zalać nią bakłażany.</p><p>Przełożyć do słoika, zalać marynatą.</p><p>Pasteryzować 15 minut.</p><p></p><p>Zdjęcia może będą..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 892754, member: 160"] 4 małe (ja miałam 2 średnie) bakłażany pokroić w plastry Smażyć na patelni grilowej lub teflonowej 6 suszonych pomidorów (z oleju) pokroić 1 słoik (dałam pół) czosnku marynowanego ziołowego (miałam zwykły) odsączyć Bakłażany wymieszać z pomidorami i czosnkiem. Zalewa: szklanka oliwy (dałam pół z czego 1/3 to oliwa aromatyzowana cytryną) pół szklanki octu winnego (dałam pól na pół winny i pomidorowy) szczypta pieprzu cajeńskiego (Dałam chili w proszku) dorzuciłam kilka ziaren pieprzu i ciut soli. Marynatę wymieszać. Zalać nią bakłażany. Przełożyć do słoika, zalać marynatą. Pasteryzować 15 minut. Zdjęcia może będą.. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Bakłażany z czosnkiem i suszonymi pomidorami
Top
Bottom