Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron wędzony gotowany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1371865" data-attributes="member: 1142"><p>Mi, przyszlam tu bo chcialam zobaczyc polecany przez Ciebie przepis i po krotkiej analizie widze, ze bede miec problem i moze potrafisz mi doradzic.</p><p></p><p>Mam <a href="http://www.gardengiftshop.co.uk/acatalog/Brinkmann_Gourmet_Smoker.html" target="_blank"> taka wedzarnie</a>.</p><p>Z manualu wynika, ze 1,5kg karczek musze wedzic przez 5 godzin (podana jest rowniez temperatura wnetrza gotowego produktu 76C)...w Twoim przepisie mam 15-20 minut wedzenia, a potem 1-1,5 parzenia. Tak dumam bo roznica w czasie jest spora. Ta moja wedzarnia ma mise z woda umieszczona nad paleniskiem (pali sie weglem drzewnym z dodatkiem drewna lub zrebkow wedzarniczych). Woda w tej wedzarni powoduje, ze ponoc mieso jest pysznie wilgotne i miekkie, ale czy wedzenie z woda oznacza, ze jest juz ugotowane i wystarczy, ze zostawie mieso na podany czas wtedy obwywa sie bez parzenia?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1371865, member: 1142"] Mi, przyszlam tu bo chcialam zobaczyc polecany przez Ciebie przepis i po krotkiej analizie widze, ze bede miec problem i moze potrafisz mi doradzic. Mam [URL="http://www.gardengiftshop.co.uk/acatalog/Brinkmann_Gourmet_Smoker.html"] taka wedzarnie[/URL]. Z manualu wynika, ze 1,5kg karczek musze wedzic przez 5 godzin (podana jest rowniez temperatura wnetrza gotowego produktu 76C)...w Twoim przepisie mam 15-20 minut wedzenia, a potem 1-1,5 parzenia. Tak dumam bo roznica w czasie jest spora. Ta moja wedzarnia ma mise z woda umieszczona nad paleniskiem (pali sie weglem drzewnym z dodatkiem drewna lub zrebkow wedzarniczych). Woda w tej wedzarni powoduje, ze ponoc mieso jest pysznie wilgotne i miekkie, ale czy wedzenie z woda oznacza, ze jest juz ugotowane i wystarczy, ze zostawie mieso na podany czas wtedy obwywa sie bez parzenia? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron wędzony gotowany*
Top
Bottom