Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron wędzony gotowany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1390299" data-attributes="member: 2721"><p>Ponieważ nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała jednak, postanowiłam odwrócić proces: zrobiłam baleron najpierw parzony, potem podwędzony. </p><p></p><p>Mięso peklowałam tak, jak tu w przepisie. Następnie włożyłam je w rękaw do pieczenia, zawiaząłam, i parzyłam 2 godziny.</p><p>Potem wystudziłam i osuszyłam.</p><p>Drugiego dnia - bo tyle studziłam i suszyłam, podwędziłam go przez pięć minut od czasu rozpoczęcia procesu wędzenia w mojej małej wędzarce domowej (tzn. od momentu, gdy zaczłą się tworzyć dym).</p><p></p><p>Rezultat jest świetny: smaczna wędlina z wyczuwalną, dobrze wyważoną nutą wędzenia. </p><p></p><p>[ATTACH=full]79894[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1390299, member: 2721"] Ponieważ nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała jednak, postanowiłam odwrócić proces: zrobiłam baleron najpierw parzony, potem podwędzony. Mięso peklowałam tak, jak tu w przepisie. Następnie włożyłam je w rękaw do pieczenia, zawiaząłam, i parzyłam 2 godziny. Potem wystudziłam i osuszyłam. Drugiego dnia - bo tyle studziłam i suszyłam, podwędziłam go przez pięć minut od czasu rozpoczęcia procesu wędzenia w mojej małej wędzarce domowej (tzn. od momentu, gdy zaczłą się tworzyć dym). Rezultat jest świetny: smaczna wędlina z wyczuwalną, dobrze wyważoną nutą wędzenia. [ATTACH=full]79894[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron wędzony gotowany*
Top
Bottom