Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="powi" data-source="post: 1001719" data-attributes="member: 16171"><p>na opakowaniu soli peklowej był przepis na peklowane mięso (karkówka, schab, żeberka, ...). I stało tam jak byk napisane, że trzymać w zalewie 2 (słownie: dwa) tygodnie. Nic się mu nie dzieje. I faktycznie jakieś takie bezobsługowe jest. Inna rzecz, że mi po tych 8 dniach się odrobinkę niedopeklowało w środku. W sensie mam takie z pół cm2 mięsa w innym kolorze. Ale smak na tym nie ucierpiał. Ale ja miałam raczej kulkę mięsa a nie jakieś takie długie a chude, więc nic dziwnego. Próbuj. Warto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="powi, post: 1001719, member: 16171"] na opakowaniu soli peklowej był przepis na peklowane mięso (karkówka, schab, żeberka, ...). I stało tam jak byk napisane, że trzymać w zalewie 2 (słownie: dwa) tygodnie. Nic się mu nie dzieje. I faktycznie jakieś takie bezobsługowe jest. Inna rzecz, że mi po tych 8 dniach się odrobinkę niedopeklowało w środku. W sensie mam takie z pół cm2 mięsa w innym kolorze. Ale smak na tym nie ucierpiał. Ale ja miałam raczej kulkę mięsa a nie jakieś takie długie a chude, więc nic dziwnego. Próbuj. Warto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
Top
Bottom