Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Siedmiokropka" data-source="post: 1027911" data-attributes="member: 7080"><p>Też nabrałam ochoty na ten baleron, ale muszę dopytać: na opakowaniu soli peklowej stoi jak byk: op. 20 g, wystarcza na zapeklowanie 3 kg mięsa. Czy dobrze rozumiem, ze wg przepisu Beaty muszę dodać 3,5 opakowania soli peklowej na 1 kg karkówki (1 dag to 10g, stąd 7 dag to 70 g) ? To dużo, nie chciałabym zepsuć mięsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Siedmiokropka, post: 1027911, member: 7080"] Też nabrałam ochoty na ten baleron, ale muszę dopytać: na opakowaniu soli peklowej stoi jak byk: op. 20 g, wystarcza na zapeklowanie 3 kg mięsa. Czy dobrze rozumiem, ze wg przepisu Beaty muszę dodać 3,5 opakowania soli peklowej na 1 kg karkówki (1 dag to 10g, stąd 7 dag to 70 g) ? To dużo, nie chciałabym zepsuć mięsa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
Top
Bottom