Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="rataj" data-source="post: 1256981" data-attributes="member: 172"><p>Oto moje doświadczenia:</p><p>marynuję mięso w solance + przyprawy wedle upodobań .</p><p>Nie stosuję peklosoli oraz saletry. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr</p><p>Na święta - wigilię miałem 2 wiaderka z solanka w jednym drób w drugim wieprzowina i wołowina i na balkon lub do lodówki .</p><p>Tam leżakuje minimum dobę ale czym dłużej tym lepiej.</p><p>Można piec, dusić, grillować itp. trwa to zdecydowanie krócej.</p><p>Mięso zawsze jest mokre i delikatne.</p><p>Zastosowanie mięsa różnorodne , obiad , na zimno , kanapki,</p><p>Nawet udka kurczaka nabierają innego wymiaru.</p><p>Ile soli - ma być słone , bardziej słone niż na ogórki małosolne.</p><p>Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rataj, post: 1256981, member: 172"] Oto moje doświadczenia: marynuję mięso w solance + przyprawy wedle upodobań . Nie stosuję peklosoli oraz saletry. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Na święta - wigilię miałem 2 wiaderka z solanka w jednym drób w drugim wieprzowina i wołowina i na balkon lub do lodówki . Tam leżakuje minimum dobę ale czym dłużej tym lepiej. Można piec, dusić, grillować itp. trwa to zdecydowanie krócej. Mięso zawsze jest mokre i delikatne. Zastosowanie mięsa różnorodne , obiad , na zimno , kanapki, Nawet udka kurczaka nabierają innego wymiaru. Ile soli - ma być słone , bardziej słone niż na ogórki małosolne. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Baleron*
Top
Bottom