Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Baletki - starodawne herbatniczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 69421" data-attributes="member: 67"><p>Receptura jest stara, więc sie prosze nie dziwić, że proporcja będzie na</p><p>1 kg wyrobu gotowego </p><p>Maka pszenna tortowa 284 g</p><p>cukier-puder 182 g</p><p>margaryna/maslo 170 g</p><p>jaja 182 g</p><p>zapach waniliowy </p><p>marmolada 480 g</p><p>Ciastka te można zrobic dwoma sposobami:</p><p>1/ na ciepło - w tym przypadku jaja z cukrem nalezy ubić podgrzewając, a potem ubijać az do ochłodzenia, w oddzielnym naczyniu utrzeć na puch tłuszcz, dodawać do niego stopniowo ubita masę, na końcu zapach i mąkę. Całość lekko i dokładnie wymieszać. </p><p>2/ utrzeć tłuszcz z cukrem dodać stopniowo jaja, zapach, wsypać mąkę i zamieszać.</p><p></p><p>Gotowa masę nałożyć do worka cukierniczego o okrągłej koncówce i szprycowac na blache wyłożoną papierem małe herbatniczki o średnicy</p><p>ok. 2 cm. Piec w temp. 180 stopni.</p><p>Po częściowym ochłodzeniu składać po dwa na marmolade wieloowocową utartą na gładko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 69421, member: 67"] Receptura jest stara, więc sie prosze nie dziwić, że proporcja będzie na 1 kg wyrobu gotowego Maka pszenna tortowa 284 g cukier-puder 182 g margaryna/maslo 170 g jaja 182 g zapach waniliowy marmolada 480 g Ciastka te można zrobic dwoma sposobami: 1/ na ciepło - w tym przypadku jaja z cukrem nalezy ubić podgrzewając, a potem ubijać az do ochłodzenia, w oddzielnym naczyniu utrzeć na puch tłuszcz, dodawać do niego stopniowo ubita masę, na końcu zapach i mąkę. Całość lekko i dokładnie wymieszać. 2/ utrzeć tłuszcz z cukrem dodać stopniowo jaja, zapach, wsypać mąkę i zamieszać. Gotowa masę nałożyć do worka cukierniczego o okrągłej koncówce i szprycowac na blache wyłożoną papierem małe herbatniczki o średnicy ok. 2 cm. Piec w temp. 180 stopni. Po częściowym ochłodzeniu składać po dwa na marmolade wieloowocową utartą na gładko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Baletki - starodawne herbatniczki
Top
Bottom