Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Balsamiczny makaron z pomidorami i mozzarellą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1017772" data-attributes="member: 2755"><p>2 pomidory (najlepiej podłużne z małą ilością pestek, a dużą miąższu)</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżka octu balsamicznego</p><p>2 łyżeczki czerwonego pesto</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 gałązka tymianku (lub trochę suszonego)</p><p>1 mała ostra papryczka</p><p>0.5 kulki mozzarelli</p><p>sól, świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy)</p><p>makaron (porcja dla 2 osób - u mnie tym razem pełnoziarniste fusilli)</p><p></p><p>Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Papryczkę drobno kroimy po usunięciu pestek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i na nią wrzucamy pomidory, listki tymianku i papryczkę. Na małym ogniu podsmażamy około 10 minut co jakiś czas rozgniatając pomidory łopatką. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Po tym czasie dodajemy do pomidorów ocet balsamiczny i drobno posiekany czosnek. Podsmażamy przez około 2 minuty, po czym wrzucamy na patelnię ugotowany, odsączony makaron. Dokładnie mieszamy, dodajemy pesto i znowu mieszamy. Na koniec wrzucamy na patelnię pokrojoną w malutką kosteczkę mozzarellę i mieszamy.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55828[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1017772, member: 2755"] 2 pomidory (najlepiej podłużne z małą ilością pestek, a dużą miąższu) 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki czerwonego pesto 2 łyżki oliwy z oliwek 1 gałązka tymianku (lub trochę suszonego) 1 mała ostra papryczka 0.5 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) makaron (porcja dla 2 osób - u mnie tym razem pełnoziarniste fusilli) Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Papryczkę drobno kroimy po usunięciu pestek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i na nią wrzucamy pomidory, listki tymianku i papryczkę. Na małym ogniu podsmażamy około 10 minut co jakiś czas rozgniatając pomidory łopatką. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Po tym czasie dodajemy do pomidorów ocet balsamiczny i drobno posiekany czosnek. Podsmażamy przez około 2 minuty, po czym wrzucamy na patelnię ugotowany, odsączony makaron. Dokładnie mieszamy, dodajemy pesto i znowu mieszamy. Na koniec wrzucamy na patelnię pokrojoną w malutką kosteczkę mozzarellę i mieszamy. [ATTACH=full]55828[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Balsamiczny makaron z pomidorami i mozzarellą
Top
Bottom