- Sty 28, 2008
- 14
- 0
- 0
Dawno nie robiłam czegoś tak łatwego a jednocześnie tak pysznego. Taki banan po prostu się rozpływa w buzi! polecam, spróbujcie, jak przyrządza się banany w Ameryce Południowej!
Potrzebne są banany i... piekarnik
Umyte bananki wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, ale ne trwało to długo. Banan po upieczeniu z jednej strony trzeba przekręcić na drugą tak, aby były całe czarne. Niektórzy rozkrajają banana przedtem, owoc miksują z orzechami, melasą albo karmelem i z powrotem napełniają skórkę, ale ja tego nie polecam, bo najlepszy banan jest nietknięty, nie otwierany, ponieważ podczas pieczenia wypywa z niego sosik, taki słodki syropek, i miło jets, kiedy po rozkrojeniu banana ten sosik jest dla nas a nie został rozlany na blaszce i podpieczony. Ale co ja będę mówić, same popróbujcie. Wydaje się to banalne ale wierzcie mi, jest warte grzechu
Potrzebne są banany i... piekarnik

Umyte bananki wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, ale ne trwało to długo. Banan po upieczeniu z jednej strony trzeba przekręcić na drugą tak, aby były całe czarne. Niektórzy rozkrajają banana przedtem, owoc miksują z orzechami, melasą albo karmelem i z powrotem napełniają skórkę, ale ja tego nie polecam, bo najlepszy banan jest nietknięty, nie otwierany, ponieważ podczas pieczenia wypywa z niego sosik, taki słodki syropek, i miło jets, kiedy po rozkrojeniu banana ten sosik jest dla nas a nie został rozlany na blaszce i podpieczony. Ale co ja będę mówić, same popróbujcie. Wydaje się to banalne ale wierzcie mi, jest warte grzechu
