Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Banana daiquiri *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 840628" data-attributes="member: 10341"><p>Jest to drink, który znalazłam w książeczce z Encyklopedii Sztuki Kulinarnej - koktajle. Ponieważ w moim domu otworzono sklep z &quot;eleganckimi &quot; alkoholami, w umowie o wynajem, ku radości mojego poczucia humoru, naprawdę wpisano to słowo, więc jak coś potrzebuję, to mogę iść tam w kapciach. Uwielbiam Campari, ale właśnie się skończyło, miałam tylko różne owoce, a z potrzebnych do tego koktajlu alkoholi likier bananowy. Dokupiłam więc brązowy rum, który raczej rzadko używam i zrobiłam koktajl, którym podjęłam moją przyjaciółkę. </p><p><strong>Składniki dla 2 osób</strong></p><p><strong></strong>120 ml rumu brązowego</p><p>60 ml likieru bananowego</p><p>60 ml soku wyciśniętego z pomarańczy i cytryny</p><p>1 banan</p><p>4 łyżeczki cukru pudru</p><p>6 kostek lodu</p><p></p><p>Najpierw rozkruszyłam kostki lodu i wrzuciłam je do miksera. Wlałam rum, likier, soki z cytrusów, wrzuciłam cukier puder i pokrojonego banana. Miksowałam w sumie 15 - 30 sekund, do otrzymania płynu o gęstości śmietany. Przelałam do szerokich pucharków, przybrałam plasterkami cytryny i ... podałam zamiast deseru. Było pyszne. Dzisiaj powtórzyłam ten deser tylko dla siebie. Właśnie delektuję się nim teraz. Warto spróbować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 840628, member: 10341"] Jest to drink, który znalazłam w książeczce z Encyklopedii Sztuki Kulinarnej - koktajle. Ponieważ w moim domu otworzono sklep z "eleganckimi " alkoholami, w umowie o wynajem, ku radości mojego poczucia humoru, naprawdę wpisano to słowo, więc jak coś potrzebuję, to mogę iść tam w kapciach. Uwielbiam Campari, ale właśnie się skończyło, miałam tylko różne owoce, a z potrzebnych do tego koktajlu alkoholi likier bananowy. Dokupiłam więc brązowy rum, który raczej rzadko używam i zrobiłam koktajl, którym podjęłam moją przyjaciółkę. [B]Składniki dla 2 osób [/B]120 ml rumu brązowego 60 ml likieru bananowego 60 ml soku wyciśniętego z pomarańczy i cytryny 1 banan 4 łyżeczki cukru pudru 6 kostek lodu Najpierw rozkruszyłam kostki lodu i wrzuciłam je do miksera. Wlałam rum, likier, soki z cytrusów, wrzuciłam cukier puder i pokrojonego banana. Miksowałam w sumie 15 - 30 sekund, do otrzymania płynu o gęstości śmietany. Przelałam do szerokich pucharków, przybrałam plasterkami cytryny i ... podałam zamiast deseru. Było pyszne. Dzisiaj powtórzyłam ten deser tylko dla siebie. Właśnie delektuję się nim teraz. Warto spróbować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Banana daiquiri *
Top
Bottom