- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Bananowa odsłona tostów francuskich. Jeśli lubicie banany, to te tosty są właśnie dla Was - po prostu bananowy odlot. Od pewnego czasu są u nas niekwestionowanym hitem. Są przy tym proste i szybkie do przygotowania. Można do nich wykorzystać zbyt dojrzałe banany. Jeśłi kiedyś staniecie przed dylematem, jak podzielić jednego banana pomiędzy 2-3 osoby, ten przepis także pomoże. Smacznego!
1 dojrzały banan
1 jajko
1/2 szklanki mleka
6 plastrów dowolnej bułki (kajzerka, bułka pszenna, ew. pieczywo tostowe)
masło do smażenia
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, mieszamy dokładnie z jajkiem i mlekiem. W przygotowanej bananowej masie układamy pieczywo, by nasiąkło. Najpierw w z jednej, potem z drugiej strony.
Tosty smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. Podajemy polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Świetnie smakują z dodatkiem naturalnego twarożku.

1 dojrzały banan
1 jajko
1/2 szklanki mleka
6 plastrów dowolnej bułki (kajzerka, bułka pszenna, ew. pieczywo tostowe)
masło do smażenia
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, mieszamy dokładnie z jajkiem i mlekiem. W przygotowanej bananowej masie układamy pieczywo, by nasiąkło. Najpierw w z jednej, potem z drugiej strony.
Tosty smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. Podajemy polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Świetnie smakują z dodatkiem naturalnego twarożku.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: