Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bananowe tosty francuskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1508502" data-attributes="member: 2721"><p><em>Bananowa odsłona tostów francuskich. Jeśli lubicie banany, to te tosty są właśnie dla Was - po prostu bananowy odlot. Od pewnego czasu są u nas niekwestionowanym hitem. Są przy tym proste i szybkie do przygotowania. Można do nich wykorzystać zbyt dojrzałe banany. Jeśłi kiedyś staniecie przed dylematem, jak podzielić jednego banana pomiędzy 2-3 osoby, ten przepis także pomoże. Smacznego!</em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]87760[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>1 dojrzały banan</p><p>1 jajko</p><p>1/2 szklanki mleka</p><p>6 plastrów dowolnej bułki (kajzerka, bułka pszenna, ew. pieczywo tostowe)</p><p></p><p>masło do smażenia</p><p></p><p>Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, mieszamy dokładnie z jajkiem i mlekiem. W przygotowanej bananowej masie układamy pieczywo, by nasiąkło. Najpierw w z jednej, potem z drugiej strony.</p><p></p><p>Tosty smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. Podajemy polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Świetnie smakują z dodatkiem naturalnego twarożku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1508502, member: 2721"] [I]Bananowa odsłona tostów francuskich. Jeśli lubicie banany, to te tosty są właśnie dla Was - po prostu bananowy odlot. Od pewnego czasu są u nas niekwestionowanym hitem. Są przy tym proste i szybkie do przygotowania. Można do nich wykorzystać zbyt dojrzałe banany. Jeśłi kiedyś staniecie przed dylematem, jak podzielić jednego banana pomiędzy 2-3 osoby, ten przepis także pomoże. Smacznego! [ATTACH=full]87760[/ATTACH] [/I]1 dojrzały banan 1 jajko 1/2 szklanki mleka 6 plastrów dowolnej bułki (kajzerka, bułka pszenna, ew. pieczywo tostowe) masło do smażenia Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, mieszamy dokładnie z jajkiem i mlekiem. W przygotowanej bananowej masie układamy pieczywo, by nasiąkło. Najpierw w z jednej, potem z drugiej strony. Tosty smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. Podajemy polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Świetnie smakują z dodatkiem naturalnego twarożku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bananowe tosty francuskie*
Top
Bottom