Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bananowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gabka" data-source="post: 100072" data-attributes="member: 427"><p>Biszkopt:</p><p>4 jajka</p><p>1 szkl. cukru</p><p>3/4 szkl. mąki pszennej</p><p>1/4 szkl. mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1-1,5 łyżki kakao</p><p></p><p>Ubić białka na sztywna pianę, dodać cukier, żółtka. Mąkę z proszkiem i kakao delikatnie wmieszac w masę. Wylać na blaszkę i piec w 180 stopniach C.</p><p></p><p>Masa:</p><p>ok. 1 kg bananów</p><p>ok. 800 ml śmietany kremówki</p><p>2 snieżki</p><p>3 łyżki żelatyny</p><p>1/2 puszki gotowanego przez 3 godziny mleka skondensowanego słodzonego</p><p>1 paczka biszkoptów</p><p></p><p>Na ostudzonym biszkopcie ułożyć jeden obok drugiego banany przekrojone wzdłuż na pół.</p><p>Śmietanke ubić, dodać śnieżki cały czas miksując masę, a następnie żelatynę rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody. Na koniec dodac do masy 1/2 ugotowanego w zamkniętej puszcze i ostudzonego mleka.</p><p>To wszystko wykładamy na banany. Na wierzchu układamy biszkopty pod skosem, tak aby pól biszkopta było w masie, a pół wystawało. Biszkopty mogą byc zanurzone wcześniej w alkoholu. Wierzch polac delikatnie rozpuszczoną czekoladą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gabka, post: 100072, member: 427"] Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 łyżki kakao Ubić białka na sztywna pianę, dodać cukier, żółtka. Mąkę z proszkiem i kakao delikatnie wmieszac w masę. Wylać na blaszkę i piec w 180 stopniach C. Masa: ok. 1 kg bananów ok. 800 ml śmietany kremówki 2 snieżki 3 łyżki żelatyny 1/2 puszki gotowanego przez 3 godziny mleka skondensowanego słodzonego 1 paczka biszkoptów Na ostudzonym biszkopcie ułożyć jeden obok drugiego banany przekrojone wzdłuż na pół. Śmietanke ubić, dodać śnieżki cały czas miksując masę, a następnie żelatynę rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody. Na koniec dodac do masy 1/2 ugotowanego w zamkniętej puszcze i ostudzonego mleka. To wszystko wykładamy na banany. Na wierzchu układamy biszkopty pod skosem, tak aby pól biszkopta było w masie, a pół wystawało. Biszkopty mogą byc zanurzone wcześniej w alkoholu. Wierzch polac delikatnie rozpuszczoną czekoladą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bananowiec
Top
Bottom